in

In de stijl van Pascal Laceur – Prachtige straatfotografie


1 december 2016, 14:50

Het is als fotograaf belangrijk om je eigen stijl te ontwikkelen. Op die manier kan een kijker je herkennen aan de stijl van je foto’s. In de rubriek ‘In de stijl van’ zetten we elke week een Zoomer in de spotlight. Deze week is Pascal (palac) aan de beurt met zijn zwart-witte straatfotografie.

Pascal Laceur is geboren in 1965 in Lokeren, België. Hij fotografeert ondertussen al acht jaar. Fotografie is voor Pascal een hobby die zich tot een echte passie heeft gevormd. Hij was een tijd lang inactief op Zoom.nl, maar heeft gelukkig de draad weer opgepakt!

Kun je jouw ‘stijl’ kort omschrijven?
‘Ik werk voornamelijk met natuurlijk licht, al gebruik ik steeds vaker de flits.
Ik kies altijd voor een tijdloze zwart-wit omzetting.
Ik hou heel erg van een verhalend beeld en een beeld met veel sfeer.’

Wat doe je eraan om je eigen stijl te behouden?
‘Door veel te kijken en te lezen school ik mezelf bij. Voor mij hoeft een aansprekende en goede foto niet per se technisch perfect te zijn, maar het beeld moet de kijker meer dan enkele seconden weten vast te houden.’

Had je altijd al een voorkeur gehad voor een bepaalde soort fotografie?
‘Vooral mensen en straatfotografie hebben me steeds aangesproken. Ik vind het ook een zeer uitdagende vorm van fotograferen. Ik wil graag iets vertellen met een foto en ik wil dat dan op zo’n manier doen dat het beeld de kijker raakt en een gevoel krijgt bij wat hij of zij ziet. Bijvoorbeeld bij een persoon of een plek.’

Zou je ooit nog een andere fotografiesoort of stijl willen uitoefenen?
‘Een tijd geleden fotografeerde ik ook nog wel eens landschappen. Het is toch iets heel anders, bijvoorbeeld alleen al het wachten op goed licht maakt het een vak apart. Daarnaast lijkt panning me ook wel een uitdaging, maar voorlopig zal het bij mensen en straatfotografie blijven.’

Heb je nog tips voor andere Zoomers om een eigen stijl of handtekening te
ontwikkelen?

‘Kijk naar wat anderen doen en leer daarvan! Waar ik mezelf ook al aan bezondigd heb, is het overbewerken van een foto. Probeer het beeld dat je geschoten hebt zo natuurlijk mogelijk te houden.’

Heb je nog een ultieme fotografiedroom?
‘Heb je daar even de tijd voor? De steden waar ik graag nog heen wil zijn New York, Tokyo en Hong Kong. De steden spreken mij aan door het ritme van deze metropolen, de sfeer in de straten en mensen die jouw pad kruisen.’

Is er een Zoomer met een geheel eigen stijl die jij bewondert op Zoom.nl en
wie jij een keer ‘In de stijl van..’ zou willen zien?

‘Er zijn er zo veel en wegens tijdgebrek zie ik ook niet alles natuurlijk. Ik kijk voornamelijk bij de categorie straatfotografie en daar vind ik CHRIZ er wel uitspringen. Hij maakt filmische beelden vol sfeer en mooi licht. Je ziet dat hij veel tijd steekt in het nabewerken van zijn foto’s!’

Geinspireerd door Pascal? Bekijk zijn Zoom-profiel voor veel meer mooie foto’s! Bekijk ook de collectie met de mooiste foto’s uit Pascals portfolio op Zoom.nl!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Fujifilm X-A10: Instap-X

Do’s and don’ts: Tips voor een fotoreis naar IJsland