in

Insteekfilters voor EOS R – Breakthrough


22 september 2020, 09:46

De in San Francisco gevestigde firma Breakthrough heeft een adapter voor insteekfilters aangekondigd die geschikt is voor het Canon EOS R systeem. Door deze constructie kun je een hele serie insteekfilters gebruiken aan de achterzijde van je EOS-objectieven.

De Breakthrough EF to RF Drop-In Filter Adapter maakt het mogelijk om EOS-EF objectieven te gebruiken op een EOS R systeemcamera. Uiteraard heeft Canon zelf ook zo’n adapter, maar de Breakthrough adapter is de eerste van een onafhankelijke fabrikant en is prijstechnisch net even van een andere orde.

Aluminiumlegering

De adapter is gemaakt van een aluminiumlegering en is stof- en vochtdicht dankzij rubber afdichtringen aan beide zijden. Een los te koppelen statiefaansluiting zorgt ervoor dat je het geheel simpel op diverse statiefplaatjes kunt plaatsen, inclusief arca-swiss aansluitingen. Van binnen is de adapter matzwart afgewerkt om interne reflecties te voorkomen.

Een hele reeks filters

Breakthrough claimt dat je met de adapter probleemloos Canon EF-objectieven kunt monteren op Canon fullframe RF-systeemcamera’s, waarbij de autofocus, beeldstabilisatie en EXIF-data behouden blijven. Het is mogelijk om Canon insteekfilters te gebruiken, of filters van Breakthrough. Daartoe is een hele reeks filters aangekondigd, waaronder polafilters, ND-filters, infraroodfilters en Night Sky-filters.

Prijzen en beschikbaarheid

De filters en adapters zijn leverbaar in verschillende combinaties, vanaf $199,-. De eerste 500 orders worden afgeleverd met een gratis XF Clear-filter. Levering wordt verwacht vanaf 16 november. Een pikant detail is dat Breakthrough een inruilprogramma heeft opgezet voor originele Canon-adapters. Zie de website voor meer details.
www.breakthrough.photography

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Beginnerstips om roofvogels te fotograferen – de wereld van roofvogelfotografie

Reisfotografie voor beginners