in

ISO, diafragma en sluitertijd simpel uitgelegd in een korte video

Maarten Jacobi

YouTube kanaal Some Stuff Explained heeft een video geproduceerd waarin haarfijn en visueel wordt uitgelegd hoe de basisprincipes achter ISO, diafragma en sluitertijd in iedere camera werken.

Wil je alles leren over sluitertijd of diafragma voor de ultieme controle? Bekijk dan onze Cursus Sluitertijd & diafragma (boek & online cursus)


Meer leren?

Dit artikel is slechts een klein onderdeel van de uitgebreide fotografiecursussen die je kunt volgen op Zoom Academy. Bekijk het grote aanbod van online fotografiecursussen in de Zoom Academy en start direct met een Cursus Lightroom, Basiscursus Fotografie of een van de vele anderen!

Gemiddelde beoordeling: 8,5

“Erg tevreden. duidelijke uitleg en duidelijke video’s. Voordeel is ook dat je nog eens terug kan kijken. Ik kijk uit naar een volgende training.” – John R


Wie zich voor het eerst wil verdiepen in de technische kant van fotografie komt vrijwel meteen bij deze drie basisprincipes uit: sluitertijd, diafragma en ISO. Hoewel het in het begin lastig kan zijn om deze drie begrippen helemaal onder de knie te krijgen, zijn ze belangrijk om jezelf verder te ontwikkelen als fotograaf.

Sluitertijd, diafragma en ISO

Om makkelijker te begrijpen hoe deze principes werken, hebben de mensen van het YouTube-kanaal Some Stuff Explained een korte video gepubliceerd, die je hieronder kunt bekijken:

Wil je meer lezen over deze driehoek van basisbegrippen en hoe je ze kunt gebruiken om mooie foto’s te maken? Wij hebben het in tekstvorm eerder al simpel uitgelegd.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Aan de slag met studioportretten? Dit zijn belangrijke aspecten van studioflitsers

9 tips voor het maken van de beste smartphone-foto’s