in

Laowa 10mm f/2.8 Zero-D FF

Ook objectievenfabrikant Laowa gaat op de autofocustoer met de nieuwe 10mm f/2.8 Zero-D FF groothoeklens voor fullframe-systeemcamera’s.

Dit ultragroothoekobjectief zet een gigantische beeldhoek van ruim 130 graden neer, zonder de fisheye-vervorming die bij dergelijke brandpuntsafstanden vaak op de loer ligt. Vandaar ook het Zero-D in de naam. Met een kortste instelafstand van 12 centimeter kun je indrukwekkende perspectivische vertekening realiseren. De constructie met 15 elementen (waaronder diverse van speciaal glas) in 9 groepen moet garant staan voor een uitstekende beeldkwaliteit, terwijl het objectief met een gewicht van 420 gram en een lengte van net boven de zeven centimeter altijd wel in je tas past. Ander bijzonder detail: een filterdraad van 77 mm, zodat ook reguliere filters vóór de frontlens kunnen worden ingezet.

Vijf of veertien lamellen

Het objectief is verkrijgbaar met verschillende vattingen: Nikon Z, Sony (F)E, Canon RF en L-vatting. Alleen de Nikon- en Sony-uitvoering beschikken over autofocus. Naast de reguliere versie met vijf diafragmalamellen, die het geliefde ‘sunstar-effect’ produceert, wordt ook een variant met maar liefst veertien lamellen uitgebracht. Daarmee moet je het, ongeacht de vatting, met handmatige scherpstelling doen.

Prijs en beschikbaarheid

De Laowa 10mm f/2.8 Zero-D FF moet medio maart op de markt komen. De Nederlandse adviesprijs bedraagt € 979,-.

www.laowa.nl

www.venuslens.net


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Sony FE 24-50mm F2.8 G

Zo werk je met Neural Filters in Photoshop!