in

Laowa Argua 35mm f/0.95

Venus Optics presenteerde niet al te lang geleden een 33mm f/0.95 voor APS-C systeemcamera’s. Nu is er ook eentje voor fullfame: de Laowa Argus 35mm f/0.95 FF. De eerste f/0.95 voor fullframe camera’s, aldus het persbericht.

Met de nieuwe Argus kun je gebruik maken van een extreem kleine scherptediepte waarmee je onderwerp helemaal wordt geïsoleerd van zijn omgeving. Door het optische ontwerp en de toepassing van maar liefst 15(!) afgeronde diafragmabladen geeft de nieuwe 35mm bovendien een prachtige bokeh. Laowa geeft aan er extra aandacht is besteed aan de overgang van scherp naar onscherp bij het ontwerp van dit objectief, wat fantastische beelden met veel plasticiteit zou moeten opleveren.

Video

De manual focus Laowa Argus 35 mm f/0.95 is daarnaast geschikt als videolens, geeft Venus Optics aan. Voor video beschikt de Argus 35 mm f/0.95 over een uitschakelbare ‘klik’ voor de diafragma-instelling en is ‘focus breathing’ geminimaliseerd. Ook is de focusring mooi gedempt en beschikt deze over een lange slag voor soepele scherpstelling. De filtermaat is 72mm

Prijzen en beschikbaarheid

De adviesprijs van de Argus 35mm f/0.95 is € 1069,- en het objectief is leverbaar in Sony FE-, Nikon Z en Canon RF-vatting.

www.venuslens.net

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Leer alles over straatfotografie! Bekijk nu de tips op ons YouTube kanaal

11 fotolocaties voor staalwol fotografie