in

Leica D-Lux ‘solid gray’ (Typ 109)22 november 2015, 21:20

Met de D-Lux ‘solid gray’ presenteert Leica een nieuw stylingconcept binnen de D-lux cameralijn. Technisch is deze lifestyle-camera identiek aan zijn gewone broer, maar de speciale uitvoering zorgt voor net even wat meer cachet. Een Leica voor stijlgevoelige mensen.

In de M-serie is het vrij normaal voor Leica om speciale uitvoeringen te presenteren. Verzamelaars zijn dol op de limited editions van de analoge M6 en momenteel is er de “Leica 60” editie van de M. De Leica M-P “Correspondent” uitvoering is ondertussen uitverkocht en de M “A la carte’ doet het eveneens prima op de markt, net als speciale edities van de X-modellen.

Camera in emaille en zilver

Dat smaakt naar meer, moet Leica gedacht hebben, anders is een speciale uitvoering van de D-lux niet te verklaren. “In dit nieuwe styling concept zijn het objectief en de bedieningselementen van de camera nu uitgevoerd in zilverkleur. In combinatie met de grijs-geëmailleerde camerabody geeft dit de Leica D-Lux ‘solid gray’ een verfijnde en onmiddellijk herkenbare look, die de camera verandert in een elegante metgezel[…]”, aldus het persbericht. Kortom: het oog wil ook wat. De technische specificaties van deze speciale uitvoering zijn overigens identiek aan die van het standaard model. Het Leica DC Vario-Summilux 24-75mm, f/1.7-2.8 ASPH. zoomobjectief, de grote FourThirds-sensor en de maximale ISO-gevoeligheid van 25.600 zorgen dus voor dezelfde beeldkwaliteit als bij de zwarte D-lux.

Prijs en beschikbaarheid

De camera gaat € 1090,- kosten, inclusief de genoemde accessoires en een licentie voor Lightroom 6. Dat is niet duurder dan de gewone D-Lux, maar de ‘solid gray’ wordt wel geleverd inclusief extra accessoires: een Leica CF D miniflitser en een speciale draagriem van echt leer. Dat kan best interessant zijn!
en.leica-camera.com
www.transcontinenta.nl


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Styling in de fotografie

Review: Ricoh GR II