in

Leica DG Vario-Summilux 25-50mm/ F1.7 ASPH

Panasonic presenteert een nieuw Leica objectief voor de Lumix MicroFourThirds G-systeemcamera’s: de DG Vario-Summilux 25-50mm / F1.7 ASPH. Een hele mond vol voor een compacte telezoom.

De nieuwe telezoom heeft een lichtsterkte van F1.7 over het gehele zoombereik en heeft een bereik dat omgerekend naar fullframe vergelijkbaar is met 50-100mm. Daarmee is het een perfecte portrettele voor in de studio of op locatie. En uiteraard is ermee filmen ook mogelijk. De nieuwe 25-50mm sluit bovendien mooi aan op de 10-25mm F1.7, waardoor je een heerlijk lichtsterk reportagesetje hebt. 

Optische constructie

De optische constructie bestaat uit 16 lenselementen in 11 groepen, waaronder één asferisch element om vertekeningen te onderdrukken en vier ED- en UHR-elementen die CAS tegengaan. Beeldverschuivingen tijdens het zoomen en focus breathing worden eveneens geminimaliseerd door de optische constructie. Het effect is “Een verbluffend hoge resolutie” aldus Panasonic. De zoom zou hetzelfde presteren als een prime-objectief.  

Scherpstellen

De Leica DG Vario-Summilux 25-50mm / F1.7 ASPH. heeft een intern scherpstelsysteem dat zorgt voor een stille en snelle AF en de staploze diafragmaring is voor filmers ideaal. De scherpstelring kan bovendien omgeschakeld worden van lineair naar niet-lineair gedrag. De minimale scherpstelafstand is 28 centimeter in de groothoekstand en 31 centimeter in de telestand, met een een vergrotingsfactor van 0,42x voor lekker close-up werken. Uiteraard is het stof- kou- en spatwaterbestendig. De filterdiameter is 77mm en het gewicht is 654 gram.

Prijzen en beschikbaarheid

De Leica DG Vario-Summilux 25-50mm / F1.7 ASPH. wordt eind augustus leverbaar, de prijs is nog niet bekend.

www.panasonic.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Tips voor bokeh in je foto

Zo gemaakt: een konijnenportret met een fisheye-lens