in

Leica SL2-S – Voor foto én video


10 december 2020, 06:48

Leica presenteert de Leica SL2-S. Met deze nieuwe fullframe systeemcamera mikt de Duitse fabrikant op zowel fotografen als videomakers.

In de basis is de Leica SL2-S vergelijkbaar met de SL2, inclusief de volledig metalen stof- en waterdichte body. Het belangrijkste verschil zit hem in de splinternieuwe 24-megapixel Leica CMOS-BIS sensor en de twee afzonderlijke opnamemodi voor fotograferen en filmen. Ook is de camera een stuk goedkoper dan zijn 1 jaar oudere broer.

IBIS en tethered shooting

De Leica SL2-S heeft een vijfassige IBIS-beeldstabilisatie in de camerabody die in combinatie met ieder type Leica-objectief werkt. Deze sensor-shift technologie maakt tevens Multi-Shot opnamen mogelijk: hierbij worden acht opnames gecombineerd tot één beeld, met een totale resolutie van maar liefst 96 Megapixels. De Leica SL2-S is het ook eerste SL-model waarmee je via Capture One 21 Pro in tethered-mode kunt fotograferen én de camera volledig op afstand kunt bedienen. Die tethering-functie wordt tevens ondersteund door Lightroom.

Creatieve videografen

De Leica SL2-S biedt niet alleen fotografen, maar ook video- en cinematografen uitstekende mogelijkheden, zo stelt Leica. De SL2-S legt 10-bits 4:2:2 video vast met Leica’s L-LOG gamma, met framerates tot 60 fps. Dankzij de geïntegreerde weergave-LUT’s heb je als filmer volledige controle over de gehele opname. Daarbij geldt een onbeperkte opnametijd voor video-opnamen, de capaciteit van het gebruikte geheugenmedium is de enige beperking voor de opnameduur. In de toekomst zal de camera middels een firmware-updates ook HEVC-videocompressies voor 10-bits opnames tot 4K/60p ondersteunen. Je kunt video’s dan ook opsplitsen in segmenten van één minuut. Een geïntegreerde Wave Form monitor en een automatische Follow Focus zullen bij de volgende firmware-update medio 2021 eveneens worden toegevoegd.

Prijzen en beschikbaarheid

De Leica SL-2S body is vanaf half december leverbaar voor € 4500,-. Dat is € 1300,- minder dan de SL2 kost, wat perspectief biedt voor extra glaswerk. De prijs is inclusief een proefabonnement van 90 dagen op Adobe’s Creative Cloud Photography-pakket.
www.transcontinenta.nl
www.leica-camera.com

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Doe meer met je bokeh in 4 tips

Huisdieren fotografen: zo krijg je de aandacht