in

Leica SL2 – Verbeterd icoon


6 november 2019, 19:48

Leica introduceert de Leica SL2. Deze opvolger van de SL systeemcamera heeft een verbeterd AF-systeem gekregen en een nieuwe fullframe beeldsensor. Ook is de ergonomie onder handen genomen.

Volgens eigen zeggen is de Leica SL2: “De volgende evolutionaire stap in het ontwikkelen van de perfecte all-in-one camera.” Daarom heeft Leica feedback van fotografen en Leica SL-bezitters gebruikt om de camera verder te perfectioneren, wat resulteerde in een splinternieuwe cmos-beeldsensor met 47 Megapixels. De Leica SL2 levert daardoor: “een subliem niveau van detailweergave en beeldkwaliteit” dankzij een: “enorm dynamische bereik, een kleurdiepte van 14 bits per RGB-kanaal en een gevoeligheid tot ISO 50.000”. Bovendien ondersteunt de SL2 ook Leica TL-objectieven, die zijn ontworpen voor het kleinere APS-C sensor formaat van de Leica TL2 en CL. De sensor gaat dan over op cropmodus en levert dan ruim 20 Megapixels.

Sensor-shift technologie

De Leica SL2 heeft een “zwevende” sensor om snel en efficiënt te compenseren voor camerabewegingen. Dit sensor-shift stabilisatiesysteem werkt met alle objectieven die zelf geen stabi hebben, zoals (oudere) Leica SL- of M-objectieven. Bovendien kun je dankzij deze sensor-shift met de multishot-instelling van de camera vanaf een statief tot acht opeenvolgende opnames maken, waarbij de sensor tussen elke belichting een halve pixel verschoven wordt. Dit levert dan beelden van maar liefst 187 megapixels op…

Verbeterde ergonomie en AF

De SL2 heeft een ergonomischer body-ontwerp gekregen met een verbeterde weersbestendigheid. Het grote 3,2 inch LCD-touchscreen maakt bovendien eenvoudig switchen van instellingen mogelijk, en het instelwiel, de joystick en drie individueel instelbare knoppen dragen volgens Leica bij aan een intuïtieve bediening. Het nieuwe Leica Object Detectie AF-systeem zorgt daarbij voor een snelle en betrouwbare scherpstelling. Dit AF-systeem detecteert automatisch of een onderwerp stilstaat of in beweging is, en schakelt vervolgens naar de meest logische instelling. Ook kan het AF-systeem automatisch schakelen tussen gezichts- en lichaamsherkenning.

Filmen en App

Natuurlijk kun je ook filmen met de SL2, want er is 4K aanwezig met max. 60 frames en Full-HD met max. 180 frames. Door de Cine-modus te activeren schakelt de gehele camera om in een filmcamera, inclusief diafragmawaarden in T-stops. En uiteraard wordt de nieuwe Leica SL2 ondersteund door de Leica FOTOS App via Wi-Fi en/of Bluetooth. De Leica FOTOS 2.0 App maakt het bewerken van je opnamen daarbij nog sneller dankzij een naadloze integratie met Adobe Lightroom Mobile.

Prijzen en beschikbaarheid

De Leica SL2 body is vanaf 21 november verkrijgbaar en kost € 5.990,00.
www.transcontinenta.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Diafragma-opening nabootsen in de nabewerking

5 bijzondere architectuurlocaties in Nederland