in

Leica Vario-Elmarit SL 24-70 f2.8 ASPH

De nieuwe Vario-Elmarit omvat het klassieke zoombereik van groothoek tot portrettele, waardoor dit objectief inzetbaar is voor zowel reportagewerk als reis- en studiofotografie. Leica heeft bovendien de prijs bewust concurrerend gehouden om nieuwkomers in het SL-Systeem een interessant objectief te kunnen bieden. Daarom wordt de nieuwe zoom ook als kit geleverd in combinatie met de Leica SL2 en de SL2-S. 

Optische prestaties

Leica claimt uitstekende optische prestaties over het gehele zoombereik vanwege het complexe lensontwerp met 19 elementen in 15 groepen, waaronder in totaal drie asferische lenselementen en negen speciale glaselementen. Het diafragma van de Vario-Elmarit bestaat bovendien uit 11 afgeronde lamellen, wat zorgt voor een harmonieuze bokeh. Om de nieuwe zoom compact te houden is er geen optische beeldstabilisatie aanwezig, maar als je het objectief op de SL2 of SL2-S zet, zorgt de beeldsensor in de camera voor beeldstabilisatie. 

Interne scherpstelling

De interne scherpstelling met een enkel, lichtgewicht lenselement en een stille stappenmotor zorgt voor een snelle en nauwkeurige autofocus, ook bij video. De minimale scherpstelafstand is bovendien slechts 18 centimeter in de groothoekstand en 38 centimeter op 70mm instelling, waardoor je lekker dichtbij je onder werp kunt komen. 

Prijzen en beschikbaarheid

De Leica Vario-Elmarit-SL 24-70 f/2.8 ASPH. heeft een metalen behuizing en is vocht- en stofbestendig. Binnenkort leverbaar voor € 2590,-. De SL2-S kit kost € 6490,- en de SL2 kit kost € 7990,-.

www.transcontinenta.nl

www.de.leica-camera.com

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Fotograferen in de stad: zo ga je ’s avonds om met licht en verlichting

Rood is niet rood: krijg je kleuren onder controle