in

Lens correcties en perspectief corrigeren met SKRWT4 januari 2016, 13:42

Lens correcties en perspectief corrigeren zijn acties die fotografen veel toepassen. Dat je daar geen Photoshop meer voor nodig hebt, laat Janou Zoet zien met de app SKRWT.

Voor bijna elke Photoshop en Lightroom actie is tegenwoordig wel een app te vinden. De een wat mooier, uitgebreider of nuttiger dan de ander, maar er zitten apps tussen die echt briljant zijn. SKRWT is zo’n super app! Door Apple uitgeroepen tot een van de beste apps van 2014 en niet zonder reden.

Simpel gezegd: met SKRWT kun je met een paar eenvoudige handelingen het perspectief in je foto corrigeren. Je kent het wel: in de stad maak je een foto van een mooi gebouw. Jij bent uiteraard kleiner dan het gebouw, dus je moet omhoog richten om hem helemaal op de foto te krijgen. Gevolg: op je foto lijkt het alsof het gebouw omvalt, of in ieder geval achterover hangt. Met SKRWT los je dat in een handomdraai op. En dat niet alleen, want ook lens correcties en creatieve bewerkingen zijn simpel uit te voeren met deze app.

Hoe SKRWT werkt

De app is simpel in gebruik. Je uploadt een foto uit het fotobestand en gaat dan met de schuifjes aan de slag. Ieder schuifje benaderd het perspectief vanuit een andere hoek, waardoor een foto helemaal naar wens is aan te passen. Ook het simpel rechtzetten, draaien of bijknippen van de foto is vanuit SKRWT te regelen.

Lens correctie

Smartphones en andere camera’s zoals GoPro’s maken gebruik van een groothoeklens en dat zie je terug in de foto’s. Met name de uitgerekte randen van de foto zijn herkenbaar voor zo’n groothoeklens. Deze app corrigeert dat, zodat je aan je foto niet meer ziet dat hij met een dergelijke camera (lens) genomen is. Het zorgt ervoor dat je foto’s er mooier (en professioneler) uitzien en die rare vertekening dus weggewerkt wordt!

Exif reader

Ook als exif reader is SKRWT een handige app. Op de iPhone is het niet mogelijk om de exif gegevens van je foto terug te zien, daar heb je een externe app voor nodig. SKRWT is dus zo’n app. Handig om terug te kijken met welke sluitertijd of diafragma een foto genomen is bijvoorbeeld.

Mirror functie

Tegenwoordig bestaat SKRWT eigenlijk uit twee apps in één. MRRW is er namelijk ook aan toegevoegd: een in-app app (volg je het nog) waarmee je gave spiegeling effecten kan toevoegen aan je foto’s. Alsof een gebouw weerspiegelt in een plas bijvoorbeeld, of om een perfect symmetrisch plaatje te creëren. Met dezelfde functionaliteiten en werkwijze als in SKRWT zelf, tover je je foto in een mum van tijd om in een mooi gespiegeld geheel.

Wil je meer informatie hebben over SKRWT en hoe deze app werkt, dan is dit filmpje zeker het kijken waard.

Ook de Facebookpagina van SKRWT en Instagram van SKRWT zijn de moeite waard om een kijkje te nemen. Je vindt er mooie foto’s en een berg inspiratie!

SKRWT (inclusief MRRW) is tot nu toe alleen verkrijgbaar voor iOS toestellen (sorry Android en Windows gebruikers!) De app is voor € 1,99 te downloaden in de AppStore voor zowel de iPhone als de iPad.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Maak een moodboard in Photoshop

Review: Tamron SP 15-30MM F/2,8 Di VC USD