in

Lensbaby Velvet 28 F/2.5 – Groothoek én macro


30 november 2020, 13:16

Lensbaby heeft de Velvet 28 F/2.5 gepresenteerd. Deze 28mm groothoek heeft een fantastische bokeh voor creatieve fotografie. De Lensbaby Velvet 28 is behalve een handige groothoek ook een 1:2 macro-objectief.

De Lensbaby Velvet 28 past in het creatieve objectievenrijtje van de Velvet 56 en de Velvet 85 en is geschikt voor zowel fulframe als APS-C en MFT camera’s. Net zoals zijn tele-broers geeft de Velvet 28 een zacht en dromerig effect bij diafragmawaarden van f/2.5 tot f/4.0. Draai je het diafragma nog verder dicht, dan produceert deze Lensbaby lekker scherpe foto’s met prachtige achtergrondonscherpte. Dankzij de minimale scherpstelafstand van 5 cm en de 1:2 macrofunctie is de velvet 28 niet alleen ideaal voor portretwerk maar ook perfect voor creatieve close-ups.

Handgebouwd

De Velvet 28 heeft een volledig metalen behuizing en wordt met de hand gemaakt. De optische constructie bestaat uit acht multicoated lenselementen van glas en er is een 12-bladig diafragma toegepast voor een mooie zachte bokeh. Uiteraard stel je met de hand scherp. De filtermaat is 67mm en de lensbaby weegt 471 gram in dslr-uitvoering. De versie voor systeemcamera’s is 123 gram zwaarder door de iets forsere behuizing.

Prijzen en beschikbaarheid

De Lensbaby Velvet 28 F/2.5 is er voor Canon EF, Canon RF, Nikon F, Nikon Z, Sony E, Fujifilm X en MicroFourThirds-vatting en lost € 599,-.
www.Transcontinenta.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Natuurlijke belichting voor portretfoto’s – Zonder dure accessoires

Deze gadgets moet iedere beginnende fotograaf hebben