in

Light L16


17 november 2015, 11:08

De Amerikaanse startup Light presenteerde vorige maand een bijzondere camera: de Light L16. Wat deze digitale compact uniek maakt, is het feit dat er maar liefst 16(!) individuele camera’s ingebouwd zijn. Tien daarvan maken tegelijkertijd opnamen met verschillende brandpunten, wat een beeld van 52 megapixel oplevert.

Folded optics design

De L16 maakt gebruik van “folded optics design”, oftewel: de 16 objectieflenzen zijn ingebouwd met spiegelconstructies voor de sensor zodat het totale apparaat heel plat blijft. In het verleden pasten onder andere Nikon, Sony en Olympus dergelijke constructies toe om hele compacte camera’s te kunnen bouwen met een fors zoombereik. Light heeft dat concept met de L16 dus een tikje verder doorontwikkeld. Achterop vind je een 5-inch touchscreen voor de bediening en verder is de L16 uitgerust met 4K video, GPS, een acceleratiemeter, WiFi, een HDR-functie en een LED-flitser. De body is bovendien spatwater- en stofdicht.

Depth-mapping technology

Omdat er met meerdere brandpunten tegelijkertijd gefotografeerd wordt, is het mogelijk om achteraf met de “depth-mapping technology” het focuspunt en de scherptediepte aan te passen. Dat klinkt een beetje als Lytro, maar in praktijk wordt hier conventionele sensortechniek toegepast. De L16 heeft 5x een 35mm f/2.4, 6x een 150mm f/2.4 en 5x een 70m f/2.4 aan boord. Voor een opname worden 10 objectieven tegelijk gebruikt en het opgenomen beeld wordt verwerkt tot een plaatje van 52 megapixels. De firma claimt dslr-kwaliteit.

Prijs en beschikbaarheid

Op de website vind je opnamen die met de Light L16 gemaakt zijn en de mogelijkheid om een camera te bestellen ($ 1699,-). Geleverd wordt hij pas in september 2016, want het project verkeert momenteel nog in de prototype-fase.
https://light.co

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Review: Tamron 18-200mm F3.5-6.3 Di II VC

Wijsheden voor het fotograferen in de bergen – Deel 3: Materiaal en techniek