in

Met deze simulator oefen je wildlife fotografie achter je pc!

Heb je altijd al eens willen leren hoe je een goede wildlife foto maakt, maar heb je niet genoeg tijd om op pad te gaan om te oefenen? Daar is nu misschien een oplossing voor. Er is namelijk een simulator ontwikkeld waarin je kunt oefenen met je fotografie.

Omdat fotografie een tijdrovende, dure hobby kan zijn, besloot PlayWay, aandeelhouder in meer dan 70 game-ontwikkelingsbedrijven, een simulator te laten ontwikkelen. Game ontwikkelaar Madnetic Games nam de taak op zich. De Photography Simulator is inmiddels aangekondigd en zal op Steam worden gepubliceerd. 

Een game voor fotografie

De Photography Simulator moet het leven van een wildlife fotograaf nabootsen. Het gaat dus niet alleen om het maken van de foto, maar ook bijvoorbeeld om de voorbereiding. Welke kleren doe je aan, welke gear neem je mee en op welk moment vertrek je? Op locatie leer je hoe je om moet gaan met wildlife en hoe je je camera in kunt stellen. Spelers hebben dus handmatige controle over de camera-instellingen wanneer ze aan het fotograferen zijn. Verder hebben ze een keuze aan camera-apparatuur – inclusief drones en verrekijkers -, gratis verkenning van de wereld en in-game doelstellingen en vaardigheden om te ontwikkelen. Ook als je eenmaal de foto hebt gemaakt ben je nog niet klaar, je leert namelijk ook van alles over het verkopen van je foto achteraf.

simulator

De game vs. realiteit

De game is ontwikkeld in samenwerking met fotografen, om alles zo realistisch mogelijk te maken. Je kunt in de game je eigen verhaal maken, verschillende apparatuur uitproberen en dingen testen waar je normaal misschien niet de kans voor zou krijgen. Natuurlijk eindig je niet met mooie foto’s van echte scènes, maar je doet er wel een hoop kennis mee op. Daarbij kan de game een leuke manier zijn om kennis te maken met fotografie.

Bekijk hier alvast de trailer van de game:

Publicatie

Hoewel de game al wel op Steam is aangekondigd, is er nog geen datum van publicatie bekend gemaakt. De voornaamste reden dat de game al op Steam te zien is, is zodat de ontwikkelaars feedback van het publiek kunnen ontvangen. Wanneer en of de game gepubliceerd wordt, is dus nog even afwachten.

Graag meer over fotografie leren, maar wel het liefst in het echt oefenen? Volg dan een van onze Zoom Academy cursussen.

simulator

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Werken met Photoshop: Autoloze zondag

20 fotolocaties om de herfst te fotograferen in Nederland en België