in

Nederlandse fotograaf reist de wereld rond dankzij Instagram volgers


26 september 2017, 10:00

Veel fotografen dromen ervan om ooit de wereld rond te reizen. Tom Kluyver is het avontuur aangegaan en zijn reis wordt mede mogelijk gemaakt door heel veel Instagramvolgers. Het resultaat is een ontzettend gaaf fotoproject!

De reis om de wereld in tachtig volgers

Panoramafotograaf Tom Kluyver plaatste op zijn Instagramaccount een oproep aan al zijn internationale volgers. Voor zijn plan had hij namelijk nog flink wat slaapplaatsen over de hele wereld nodig. De eerste dertig slaapplaatsen had hij al snel geregeld, waarna hij zijn spullen heeft gepakt en is vertrokken. Het avontuur is op dit moment in volle gang.

Kluyver bezocht tot dusver al tien volgers, in onder andere Parijs, Milaan, Wenen en Göteborg. Op dit moment is hij in Amerika en heeft hij net New York achter zich gelaten om naar Chicago door te reizen. Het grootste gedeelte van zijn reis probeert hij liftend af te leggen, maar dat is niet altijd mogelijk. Zo moet hij na Chicago met de trein naar Los Angeles doorreizen, omdat enkele slaapplaatsen aan de Oostkust helaas niet konden doorgaan. Voor Kluyver is het lastig om ver vooruit te plannen:

“Elke dag is een nieuwe dag en ik voorzie vaak niet wat er dan gebeurt. Ik kan weggestuurd worden door mijn hosts en sommigen willen juist dat ik langer blijf. Plannen is daardoor heel moeilijk”

De wereld vastleggen in panorama’s

Tijdens zijn reis komt zijn specialisatie voor prachtige panorama’s uiteraard centraal te staan. Daarnaast houdt hij zijn achterban op de hoogte met videos over al zijn avonturen.

“Mijn panorama’s laten zien hoe ik de wereld zie. Juist de panorama’s met mensen in beeld geven vaak een surrealistisch beeld, terwijl het allemaal echt is. De leegte die ontstaat door de breedte van de foto, laat vaak ruimte over voor fantasie. De hoogte beperkt heel erg waarop je kan focussen. Ik ben er langzaam naartoe gegroeid, juist om dat beeld van de wereld op een cinematische manier te vangen, waardoor de echtheid met surrealisme mengt.”

“De foto’s vangen vooral de momenten die ik zie en fotowaardig vind. De video’s voegen daar aan toe wat ik ervaar om een foto te maken, hoe kom ik tot een foto, hoeveel tijd kost het om een foto te maken etc.”

Je kan Tom’s reis volgen via zijn Instagrampagina en website. Als je hem wilt helpen zijn reis voort te zetten, bekijk dan eens zijn Patreon-pagina.

Ben je geïnspireerd door Tom’s prachtige panorama’s? Ga zelf ook eens aan de slag met panoramafotografie en lees onze basiscursus!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Lensbaby Creatieve Bokeh en ‘Sweet 80’ onthult

Lightroom Quick Tip – Een sterke zwart-wit-omzetting maken