in

Nederlandse Natasja neemt haar oma mee op urbexavontuur in Berlijn


28 november 2017, 10:00

Wie aan urbexen denkt, ziet meteen de vervallen gebouwen, stoffige ruimtes en donkere plekken voor zich die door fotografen en avonturiers bezocht worden. Het klinkt alles behalve uitnodigend om daar je oma mee naar toe te nemen, maar Natasja dacht daar toch heel anders over!

Samen met mijn oma op urbexavontuur

Mijn oma heeft al mijn verhalen over mijn urbextrips gehoord en een heleboel van mijn foto’s gezien. Als ik op pad ben, is zij ook altijd een van de eersten naar wie ik mijn foto’s stuur. Ze heeft er ook twee in huis hangen. Ze wou graag zelf ontdekken wat het urbexen inhield en het verhaal achter de foto’s ervaren, dus besloten we samen een reisje te maken naar Berlijn.

Na een trein- en metroreis, kwamen we aan op de eerste locatie. Hier moesten we al direct over een hekje klimmen. Ik ging zelf op zoek naar een ingang en vond een raam waar we doorheen konden. We moesten daarvoor wel over de leuning van een trap op één hoog het raam door klauteren! Ik heb netjes aan mijn oma gevraagd of het voor haar wel verstandig was om dit te doen, waarop ze antwoordde; “Natuurlijk gaat me dit lukken, je hebt het goede klimmen waarschijnlijk van mij.”. Ik ben als eerste naar binnen gegaan en voor ik het door had stond oma ook al binnen.

Samen hebben we de locatie verkend. Ze was onder de indruk dat dit soort plekken er zo verlaten bij lagen en dat er echt helemaal niks meer mee wordt gedaan. Ze begreep heel goed dat ik het leuk vond om dat vast te leggen op foto. Toen we klaar waren, vroeg mijn oma of ik nog een locatie had opgezocht. Ze wou deze ook gelijk gaan bekijken, dus vertrokken we naar een verlaten anatomie school.

Hier konden we gelukkig makkelijk naar binnen door een deur. Ook van deze locatie was mijn oma erg onder de indruk. Voordat we de locatie verlieten, vroeg mijn oma aan mij: ‘Als je geen foto maatje kan vinden, dan kan je mij altijd wel mee vragen’. Waarschijnlijk gaan we dan ook volgend jaar samen met een tent richting Frankrijk!

Samen met verschillende urbexfotografen schreven we dit artikel over alle belangrijke dingen waar je op moet letten tijdens het urbexen!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Op bezoek bij de Das

Hoe gebruik je content aware crop? | Photoshop Quick Tip