in

New German Cinema – Lomography Potsdam zwartwit


1 februari 2019, 14:38

Hoe klassiek wil je het hebben? Lomography kondigde midden januari een ‘nieuwe’ zwartwitfilm aan: de Potsdam. Behalve als kleinbeeldfilm wordt de Potsdam ook op 120-spoel leverbaar.

Voor wie analoog werkt is de uitbreiding van het assortiment films altijd fijn, maar nog fijner wordt het wanneer middenformaat weer serieus bediend wordt. Lomography timmert wat dat betreft stevig aan de weg.

Legendarisch Duits bedrijf

De Potsdam 100 ISO zwartwit film is volgens Lomography: “Geïnspireerd door de New German Cinema die in de jaren zestig door Europa trok”. Grijzig zwartwit, zou je kunnen zeggen. Net even anders dan het pittige film noir uit Frankrijk of Italië. De nieuwe Kino Potsdam films worden volgens Lomography geproduceerd door: “Een legendarisch Duits bedrijf dat sinds het begin van de 20e eeuw het gezicht van de cinema heeft veranderd.” De film kan gewoon in een standaard zwartwit-ontwikkelaar en voor wie zelf de donkere kamer induikt heeft Lomography een B&W Potsdam Kino Cookbook-artikel op de website staan.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Potsdam 35mm film is te pre-orderen voor € 7,90 per stuk of in doosjes van 5 (€ 39,50) en 10 stuks (€ 79,-). De 120-films zijn respectievelijk € 8,90, € 44,50 en € 89,-. Leverbaar vanaf mei.
www.lomography.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Klassiek en modern – Pentax 35mm f/2 en 11-18mm f/2.8

Resultaten expertuitdaging: zwart-wit landschappen