in

NIEUW: De Zoom.nl Scherpstel Preset voor Lightroom – Corrigeer onscherpe foto’s!1 april 2018, 08:00

Zoom.nl introduceert iets bijzonders: een exclusieve preset voor Lightroom, waarmee je een onscherpe foto kunt corrigeren. De techniek werkt op basis van een unieke combinatie tussen de Adobe Sensei-kunstmatige intelligentie en het toepassen van een verscherpingsmasker in Lightroom.

[UPDATE: DIT WAS EEN 1 APRIL GRAP]

Het gebeurt de beste fotograaf weleens: je denkt dat je een scherpe foto hebt gemaakt, maar tijdens de nabewerking blijkt dit toch niet geval te zijn. Hoewel je veel zaken achteraf kunt aanpassen, zoals kleur en lichthoeveelheid, is het achteraf scherpstellen tot nu altijd onmogelijk geweest.

Adobe Sensei-techniek

Maar daar komt met de nieuwe Adobe Sensei-techniek verandering in. Deze kunstmatige intelligentie-techniek van Adobe kennen we al van de indrukwekkende Inhoud Behouden functie, waarmee objecten moeiteloos kunnen worden verwijderd in Photoshop. Nu is deze techniek ook beschikbaar om de pixels uit te rekenen die scherp moeten zijn, om de scherpstelling achteraf te kunnen corrigeren.

Speciaal voor onscherpe foto’s heeft Zoom.nl dan ook een exclusieve preset ontwikkeld die, op basis Adobe Sensei en het verscherpingsmasker, onscherpe foto’s automatisch corrigeert. Als je de Zoom.nl Scherpstel Preset toepast, kun je zelf het scherpstelpunt selecteren, waarna de preset de rest doet.

Lees meer over de Adobe Sensei-techniek.

Download de Zoom.nl Scherpstel Preset

Download hieronder gratis de exclusieve Zoom.nl Scherpstel Preset:

Ontvang je geen mail, controleer dan ook je map met Ongewenste/Onbelangrijke Items/Spam voor de zekerheid.

* Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om (zie onze privacy-verklaring) en melden je aan voor onze nieuwsbrief en voor aanbiedingen van Zoom.nl. Je kunt je hier altijd weer voor afmelden.

Voorbeeld

Natuurlijk kun je niet alles corrigeren en is de techniek nog maar nieuw; houd er dus rekening mee dat het niet in alle gevallen het gewenste resultaat oplevert. Toch is het indrukwekkend om te zien hoe ver de Adobe Sensei techniek al is gevorderd:


Adobe Sensei gebruikt de data in de foto, gecombineerd met een database van miljoenen stockfoto’s om de onscherpe gedeeltes in te vullen.

Installatie-instructies:

Als je hierboven je mailadres hebt ingevuld, ontvang je direct de Zoom.nl Scherpstel Preset! Volg de stappen hieronder en je kunt binnen 3 minuten aan de slag.

Stap 1: Open Adobe Lightroom (Classic CC).

Stap 2: Klik bovenin op ‘Ontwikkelen’

Stap 3: Selecteer een willekeurige foto om te bewerken en kijk in het linker gedeelte van het scherm bij ‘Voorinstellingen’. Klik met de rechtermuisknop in dit venster en selecteer de optie ‘Nieuwe Map’.

(Het kan zijn dat de linkerkant van Lightroom is dichtgeklapt en de Voorinstellingen niet zichtbaar zijn, klik in dat geval op het kleine pijltje helemaal aan de linkerkant van Lightroom)

Stap 4: Noem de map ‘Zoom.nl Scherpstel Preset’ en klik op Maken.

Stap 5: Selecteer de aangemaakte map in het Voorinstellingen-scherm, klik met de rechtermuisknop op de map en kies: Importeren. Blader naar de map Zoom.nl Scherpstel Preset op je computer in het downloadpakket. Selecteer het bestanden in deze map en klik op ‘Importeren’.

Heel veel succes met deze exclusieve Zoom.nl Scherpstel Preset! Uiteraard zijn we zeer benieuwd naar jullie feedback. Laat onder dit artikel weten hoe de Zoom.nl Scherpstel Preset heeft gewerkt op jouw foto’s!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

De beste tips voor reisfotografie – Een overzicht

Sigma 105mm Art en 70mm macro – Sigma pakt uit