in

Nieuw – Fujifilm GFX100 II

Fujifilm heeft de GFX100 II onthuld: een geavanceerde systeemcamera met middenformaatsensor die de lat opnieuw hoger legt.

Het hart van de camera bestaat uit een nieuw ontwikkelde High Speed-sensor met 102 megapixels en een oppervlakte die pakweg 1,7x zo groot is als fullframe. In combinatie met de X-Processor 5-beeldverwerkingsprocessor zorgt dat voor prestaties die voorheen ondenkbaar waren bij middenformaat. Een van de meest opvallende verbeteringen is de verhoogde burstrate. Het toestel kan nu serieopnamen maken met acht beelden per seconde: een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de vijf bps van zijn voorganger, de GFX100S. Hierdoor is de camera niet alleen geschikt voor mode-, product- en landschapsfotografie, maar ook voor actie-, sport- en nieuwsfotografie. Mede dankzij een upgrade van het AF-systeem, inclusief onderwerpherkenning met behulp van AI. 

Videografen kunnen ook meeprofiteren van de verbeteringen van de GFX100 II. Voor het eerst in de GFX-serie ondersteunt het toestel 8K/30p-video. Daarnaast kan de camera intern 4K/60p 4:2:2 10 bits video vastleggen. Afhankelijk van het gebruikte objectief (denk aan de Premista- of Anamorphic-lenzen) past de camera de video-instellingen automatisch aan voor de beste resultaten. Wat connectiviteit betreft, biedt de GFX100 II een reeks aansluitopties zoals een ethernetpoort, hdmi type A en usb-c. Dit vergemakkelijkt de verbinding met externe apparaten en optimaliseert de workflow. Bovendien wordt de cloudservice ‘Frame.io Camera to Cloud’ ondersteund, waarmee opnamen direct naar de cloud kunnen worden geüpload.

Tot slot beschikt de GFX100 II over verschillende nieuwe functies die de beeldkwaliteit en gebruikerservaring verbeteren, zoals de filmsimulatie Reala Ace, een vijfassige in-body-beeldstabilisatie, en een elektronische zoeker met een hoge resolutie van 9,44 miljoen beeldpunten. Het ontwerp van de camerabody is ook geoptimaliseerd, met een groot lcd-hulpscherm en een gekanteld bovenpaneel voor meer gebruiksgemak. 

Prijs en beschikbaarheid

De Fujifilm GFX100 II moet inmiddels leverbaar zijn voor een adviesprijs van € 7.999,-.

www.fujifilm.com/nl/nl/consumer/digitalcameras 


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Panasonic Lumix G9II

De eerste stap: zo werkt importeren in Lightroom Classic