in

Nieuw in Nikon’s Z-serie: de NIKKOR Z DX 24mm f/1.7

Nikon breidt haar NIKKOR Z DX-objectievenreeks uit met de 24mm f/1.7, een prime lens specifiek voor het DX-formaat. Deze lens kenmerkt zich door een licht en compact ontwerp, geschikt voor diverse vormen van fotografie.

Compact design en veelzijdigheid 

De NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 weegt 135 gram, wat bijdraagt aan de draagbaarheid van de lens. Samen met een Nikon Z DX-camera vormt deze lens een compacte set. De lens heeft een vaste brandpuntsafstand van 24 mm (36 mm equivalent op een full-frame-camera), en is geschikt voor verschillende fotografiegenres, zoals landschap, straat, portret en video.

Diafragma en scherpstelafstand 

Met een maximaal diafragma van f/1.7 en een minimale scherpstelafstand van 0,18 meter, kunnen gebruikers volgens Nikon opnames maken bij weinig licht en bewegingen vastleggen met een kortere sluitertijd bij lagere ISO-waardes. Bovendien stelt het gebruikers in staat om een gevoel van diepte te creëren in hun foto’s met een onscherpe achtergrond.

Video en close-ups 

Naast fotografie, is de NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 ook ontworpen voor video, mede dankzij een beeldhoek die vergelijkbaar is met een 35 mm lens op een full-frame camera. De lens kan volgens Nikon ook worden gebruikt voor close-ups, met de mogelijkheid om scherpe foto’s te maken wanneer de lens zich op een minimale afstand van 12,4 cm van het onderwerp bevindt.

Prijs en beschikbaarheid

Nikon heeft aangegeven dat de lens stofbestendig en spatwaterdicht is. De NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 zal naar verwachting midden juni 2023 verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van EUR 319,-.

Belangrijkste Kenmerken

  • DX-formaat prime lens van 24 mm
  • Maximaal diafragma van f/1.7
  • Weegt 135 gram
  • Minimale scherpstelafstand van 0,18 m
  • Bruikbaar voor zowel foto’s als video’s
  • Stofbestendig en druipwaterdicht


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Fotowedstrijd de opdracht: Negatieve ruimte

Tips om je portfolio te boosten