in

Nieuw topmodel: Pentax K-3 II


23 april 2015, 21:49

Omdat er nog maar enkele fabrikanten van spiegelreflexen zijn, is de introductie van een nieuwe spiegelreflex een bijzonder moment. Zoals de Pentax K-3 II, volgens de fabrikant is dit het vlaggenschip van de K-serie.

Semiprofessioneel

De K-3 II heeft een aantal semiprofessionele kenmerken van de voorganger Pentax K-3 overgenomen, zoals de APS-C-sensor met 24 miljoen pixels, het AF-systeem met 27 scherpstelpunten, de seriesnelheid met 8,3 bps en de grote zoeker met gecoat glazen prisma en 100 % beeldweergave.

Beeldkwaliteit

Pentax past de PRIME III image processor toe, gelijk aan die in de Pentax 645Z. Door een verbeterde ruisonderdrukking is er een maximale gevoeligheid van ISO 51.200. Ook de sensor-shift beeldstabilisatie is verbeterd; er is nu een voordeel van 4,5 stops.

Pixel Shift

De K-3 II beschikt over het geavanceerde Pixel Shift Resolution System. In deze modus worden vier opnames van dezelfde scene genomen waarbij de sensor steeds één pixel wordt verschoven. Na de opnames worden ze tot een enkele opname met een ultrahoge resolutie en kleurechtheid samengevoegd.
Ook beschikt de camera over een gps-module en de mogelijkheid om hemellichamen te volgen, zo kun je langer dan een halve minuut de sterrenhemel fotograferen zonder dat er een startrail ontstaat, maar juist meer detail in stilstaande sterren.

Low-pass simulatie

De K-3 II heeft geen low-pass-filter zodat de opnamen meer scherpte zullen vertonen. Door het toepassen van microscopische vibraties op sub-pixel-niveau tijdens de opname biedt de camera effectief dezelfde hoeveelheid vermindering van moiré als camera’s met een fysiek low-pass-filter. Je hebt nu wel de mogelijkheid – afhankelijk van de opnameomstandigheden – om het effect aan te passen of uit te schakelen.

Weerbestendig

De K-3 II heeft een extreem degelijke body van een sterke maar lichte magnesiumlegering. Door de toepassing van niet minder dan 92 afdichtingen is de camera bestand tegen vocht, stof en zand en temperaturen tot -10° C. De duurzame sluiter is getest tot 200.00 opnamen. Er zijn twee sloten voor SD-geheugenkaarten. Door de ingebouwde gps-ontvanger kunnen opnamen van de locatiegegevens worden voorzien.

Prijs en beschikbaarheid

De Pentax K-3 II heeft een adviesprijs van € 999,- (body), € 1099,- (incl. 18-55 mm II), € 1399,- (incl. 18-135 mm) en € 1499,- (incl. 16-85 mm II). Hij is vanaf eind mei 2015 verkrijgbaar

www.ricoh-imaging.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Lenscorrectie in Photoshop Elements

Video: Lightroom Exporteren – Export Voorinstellingen Maken