in

Nieuwe Apple MacBook Pro’s en iMacs

Apple heeft zijn MacBook Pro-lijn geüpdatet met de introductie van nieuwe 14inch- en 16inch-modellen, vergezeld van een actuele versie van de iMac met 24inch-scherm, allemaal aangedreven door de nieuwe M3-chips.

Deze beloven aanzienlijke prestatieverbeteringen. Zo is de MacBook Pro met M3-chip en 14inch-scherm tot 60 procent sneller dan de M1-versie, ideaal voor zware bewerkingstaken zoals foto/videobewerking en grafisch ontwerp. De nieuwe laptops en desktops behouden hun bekende design, terwijl diverse MacBook Pro-modellen beschikbaar zijn in een nieuwe ‘Space Black’-afwerking. De Liquid Retina XDR-displays zijn gebleven maar hebben een verbeterde helderheid, wat goed nieuws is voor fotografen die werken met HDR-beeldmateriaal. 

Voor fotografen en videobewerkers is ook de mogelijkheid om externe schermen aan te sluiten een welkome feature: de MacBook Pro met M3 Max-chip ondersteunt tot vier externe monitoren, en de modellen met M3 Pro-chip kunnen er twee aan. De nieuwe iMac biedt ook een significante prestatieboost en is tot twee keer sneller dan z’n voorganger, wat multitasking en de omgang met grote bestanden vergemakkelijkt. De vernieuwde Macs zijn per direct leverbaar. De startprijs voor de MacBook Pro met reguliere M3-chip en 14inch-scherm is € 2.029,-, terwijl de prijzen van de M3 Pro-variant bij € 2.549,- beginnen. De goedkoopste 16inch-versie (met M3 Pro aan boord) kost € 3.049,-. De iMac met 24inch-scherm en M3-chip is verkrijgbaar vanaf € 1.619,-. Een aantrekkelijke prijs voor een krachtige all-in-one-oplossing voor creatieve professionals, en net als z’n voorganger is deze iMac verkrijgbaar in diverse vrolijke kleuren.

www.apple.com/nl


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Pentax WG-90 – De nieuwe ‘allweathercamera’

Je foto’s verplaatsen naar een NAS: hoe werkt dat met Lightroom?