in

Nieuwe Canon EOS 70D geïntroduceerd2 juli 2013, 14:32

Met zijn verbeterde sensor en autofocus biedt de Canon EOS 70D uitstekende beeldkwaliteit en scherpte tijdens het fotograferen én filmen. Volgens Canon zijn alle wensen op hun wishlist in deze opvolger van de Canon EOS 60D ruimschoots doorgevoerd.

De grootste verbetering in de Canon EOS 70D is de nieuwe 20,2 MP aps-c cmos-sensor en het nieuwe autofocussysteem Dual Pixel cmos AF. De sensor is onder andere iets lichtgevoeliger met een iso tot 25.600 maar de grootste verbetering zit in de scherpstelling. Het is een heel technisch verhaal dat we vandaag voorgeschoteld kregen in het filmmuseum Eye in Amsterdam. Elke pixel in deze vernieuwde sensor heeft twee fotodiodes. Dit heeft als voordeel dat scherpstellen in Liveview en bij slecht licht veel beter werkt. Sowieso heeft het hele Autofocus-systeem een upgrade gehad met 19 cross-type autofocuspunten. Tel daarbij de 7 beelden per seconde op en je zou geen actie moeten missen.

Het 7,7cm Clear View LCD II-touchscreen van de Canon EOS 70D is kantelbaar en fotograferen vanuit lastige hoeken is geen probleem meer. De Canon EOS 70D heeft daarnaast ook ingebouwde Wi-Fi, zodat je je camera, ook de Live-View modus, op afstand kan bedienen en beeld snel met anderen kunt delen.

Helaas konden we bij de bijeenkomst vandaag deze nieuwe Canon nog niet goed testen maar zodra er een definitief testexemplaar beschikbaar is, zullen we de camera uiteraard uitgebreid reviewen. De Canon EOS 70D zal in 20 augustus 2013 in Nederland te verkrijgen zijn en heeft een adviesprijs van €1099,- voor de body zonder lens.

https://www.youtube.com/watch?v=ExlA3Ajwihc

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Review: Pentax MX-1

Fotodokter: Druppels verwijderen