in

Nieuwe instant camera – Polaroid I-2

Ben je een fan van directklaarfotografie? Dan is dit iets om naar uit te kijken! Transcontinenta, de Polaroid-distributeur in de Benelux, heeft de Polaroid I-2 directklaarcamera geïntroduceerd.

Het eerste wat opvalt, is dat de in zwart uitgevoerde I-2 is uitgerust met naar verluidt het scherpste Polaroid-objectief tot nu toe. Dit objectief, met een grootste lensopening van F 8 en een nieuw continu-AF-systeem, wordt benadrukt door het lagere profiel. Een primeur voor Polaroid is dat de I-2 handmatige bediening heeft. Dit betekent dat je de sluitertijd en het diafragma zelf kunt instellen en voor diafragma- of sluitertijdvoorkeuze kunt kiezen, of zelfs volledig op de handmatige toer kunt gaan. 

Alles is zichtbaar via de ingebouwde zoeker en het amoledscherm op de buitenkant. De zoeker van de I-2 is ook vernieuwd en bevat een nieuw display dat alle camerastanden en belichtingsinstellingen toont. Bovendien kun je via het amoledscherm door verschillende belichtingsopties navigeren, gewoon met behulp van een knop en de ring op het objectief. Voor extra functionaliteit is er de Polaroid App. Hoewel de I-2 ook zonder deze app kan functioneren, biedt de app extra functies en controle. Via deze app zijn ook firmware-updates mogelijk met behulp van bluetooth. De I-2 is compatibel met drie verschillende soorten Polaroid-directklaarfilm: i-Type, 600 en SX-70. Verder heeft de camera naast de ingebouwde flitser een flitskabelaansluiting, een filterschroefdraad van 49 mm en een ingebouwde lithium-ion-accu die je kunt opladen via usb-c.

Prijs en beschikbaarheid

De Polaroid I-2 is verkrijgbaar bij geselecteerde Polaroid-dealers in de Benelux. De adviesprijs bedraagt € 699,99.

www.transcontinenta.nl

i2-camera.polaroid.com


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

De beste camera-instellingen voor wildlife-fotografie

Tips en fotolocaties voor de hertenbronst