in

Nieuwe Nikkor Z-objectieven – Groothoek en Macro

Nikon kondigt de ontwikkeling aan van twee nieuwe Nikkor Z-objectieven: de 28mm f/2.8 en de 40mm f/2.8. Daarnaast presenteert Nikon twee nieuwe macro-objectieven voor de Z-serie: een 105mm f/2.8 en een 50mm f/2.8.

Over de eerste twee is nog niet veel bekend gemaakt. De Nikkor Z 28mm f/2.8 en 40mm f/2 worden lichte en compacte prime-objectieven voor de fullframe Z-serie systeemcamera’s. Ze worden later dit jaar uitgebracht.

Macro objectieven

Over de nieuwe Macro-objectieven is meer bekend. De zeer lichte Nikkor Z MC 105mm f/2.8 VR S is een professioneel S-line macro-objectief en de Nikkor Z MC 50mm f/2.8 is een compact en veelzijdig objectief voor beginnende macrofotografen. Beide objectieven hebben een reproductieverhouding van 1:1 en een zeer precieze scherpstelling en zijn stof- en vochtbestendig gebouwd. De 50mm kan scherpstellen tot op 16 centimeter en heeft een afgerond diafragma voor een fijne bokeh en kan ook op de APS-C Z-modellen gebruikt worden. Dan is het effect vergelijkbaar met een 75mm op fullframe. 

Nikkor Z MC 105mm

De 105mm heeft een afgerond diafragma voor een mooie bokeh en kan tot op 29 centimeter scherpstellen. De diafragmaregeling en AF zijn stil zodat ook filmers aan hun trekken komen. Uiteraard staat VR voor Vibratie Reductie wat betekent dat er een stabiliser is ingebouwd voor werken uit de hand. De filtermaat is 62mm.

Prijzen en beschikbaarheid

De Nikkor Z MC 105mm f/2.8 VR S kost € 1099,- en de Z MC 50mm f/2.8 kost € 729,-. Leverbaar eind juni.

www.Nikon.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Aan de slag met je eigen thuisstudio: dit zijn geschikte achtergronden

5 fotolocaties om zeevonk te fotograferen