in

Nieuwe Pentax KP met ISO 819.200!


27 januari 2017, 09:40

De Pentax KP is een paradepaardje voor Ricoh Imaging. Deze nieuwe compacte spiegelreflex heeft namelijk een enorm scala aan lekkere specificaties, zoals een waanzinnig hoge maximale ISO waarde van 819.200, én een 5-assige beeldstabilisatie.

De Pentax KP beschikt over een APS-C cmos-sensor met 24,3 megapixels en is extreem weersbestendig. De camera functioneert nog bij temperaturen van -10 graden, is shockproof, waterproof en stofdicht. Een allround werkpaard voor alle omstandigheden.

Deep learning

Interessant om te weten is dat de KP tevens beschikt over belichtingsautomatiek met een zelflerende functie: “Artificial intelligence-technologie met deep learning zorgt er voor dat toekomstige scènes nog accurater beoordeeld worden.” Oftewel: naarmate je de Pentax KP vaker gebruikt wordt hij steeds meer jouw camera. Een kantelbaar beeldscherm, verwisselbare handgreep voorop (standaard model S, maar voor mensen met grotere handen is er ook een M- en een L-versie) en een elektronische sluiter tot 1/24.000 sec. completeren deze zeer uitgebreide spiegelreflex .

Robuuste bedieningsknoppen

Dankzij de robuuste, geribbelde instelwielen is het bedieningsgevoel van de Pentax KP zeer goed, hoewel de keuze voor twee grote draaiknoppen met functies wel even opgetrokken wenkbrauwen teweegbrengt. Op het linkerwiel kies je namelijk voor de automaat, P,S,A en M-instellingen en vijf (!) persoonlijke instellingen. Met het middelste functiewiel stel je minder vaak gebruikte functies als HDR, opnamesnelheid en de custom bracketing-instelling in terwijl de draaiwielen op de rechterhoek en voorop dienen voor het wijzigen van sluitertijd en diafragma. Logischer lijkt het om een van de grote knoppen naast het prisma voor de sluitertijden te gebruiken, op de klassieke manier. Maar goed, Pentax denkt blijkbaar anders dan schrijver dezes.

Prijs en beschikbaarheid

De Pentax KP wordt eind februari leverbaar in zwart en zilver. De bodyprijs ligt op € 1.299,-.
www.ricoh-imaging.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

In de Stijl van Ronald Koster – Mozaïek-portretten!

Sneeuwfoto’s voor beginners