in

Nieuwe Sigma objectieven – Groothoek en portret


2 december 2020, 17:08

Sigma presenteert drie nieuwe objectieven in haar Contemporary-objectievenlijn: een 24mm groothoek, een 35mm groothoek en een 65mm portrettele. Deze nieuwe primes in de I-serie vullen de reeds bestaande 45mm F2.8 aan.

De nieuwe Sigma 24mm F3.5 DG DN Contemporary, 35mm F2 DG DN Contemporary en 65mm F2 DG DN Contemporary zijn bedoeld voor Sony E-mount en Leica, Panasonic en Sigma L-mount fullframe systeemcamera’s. De I-serie is ontwikkeld als lijn van premium kwaliteitsobjectieven op het niveau van de ART-lijn, maar dan een stuk compacter. Ze zijn weatherproof, gebouwd van (licht)metaal en “Made in Japan”. Een stille stappenmotor zorgt voor de AF, terwijl een handige magnetische zonnekap en een intuïtieve vormgeving het gebruiksgemak verhogen. Uiteraard ondersteunen ze high-speed focus en in-camera correctiefuncties.

24mm F3.5 DG DN

De 24mm F3.5 groothoek heeft een minimale instelafstand van 10cm en een vergrotingsmaatstaf van maximaal 1:2, wat volop creatieve mogelijkheden schept. De 10 lenselementen in 8 groepen, met 1 SLD-element en 3 asferische lensdelen, zorgen voor topkwaliteit beeld van hoek tot hoek, en bovendien belooft Sigma een fantastische bokeh dankzij een rond diafragma met 7 bladen. De filtermaat is 55mm en de 24mm weegt slechts 225 gram.

35mm F2 DG DN

Met de 35mm f/2 presenteert Sigma een klassieke alleskunner in een modern jasje. Er is maximale aandacht besteed aan de optimale plaatsing van de lenselementen voor de beste beeldkwaliteit. Daarmee wordt tevens de hoeveelheid glas tot een minimum beperkt, wat het gewicht ten goede komt. Drie asferische lenselementen corrigeren vertekening en flare, en 1 SLD-element gaat CAS tegen.
Ook heeft het objectief volgens Sigma een uitstekende correctie van sagittale coma, waardoor raar gevormde lichtvlekjes bij volle opening voorkomen worden, met name bij puntlichten tijdens nachtfotografie. De filtermaat is 58mm en de 35mm weegt 325 gram.

65mm F2 DG DN

Een ietwat afwijkend objectief is de nieuwe 65mm F2. Een hele lichte tele die tussen een echt portretbereik en een standaardobjectief in zit. Sigma ziet zowel voor portretfotografen als filmmakers toepassingen door het iets gecomprimeerde perspectief. Het ontwerpteam heeft zich daarom gericht op maximale scherpte vanaf volle opening. Daartoe zijn 1 SLD-element en twee asferische lensdelen ingebouwd, die zowel CAS als vervorming corrigeren. Een afgerond diafragma met 9 bladen zorgt in combinatie met de hoge lichtsterkte voor een perfecte bokeh. De 65mm is de grootste jongen van het nieuwe stel en heeft 62mm als filtermaat en een gewicht van 405 gram.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Sigma 24mm kost € 539,-, de 35mm kost € 619,- en de 65mm kost € 699,-. De 35mm en de 65mm worden begin januari 2021 leverbaar voor E-mount en L-mount. De 24mm komt eind januari. Naar keuze in zilver of zwart.
www.sigmabenelux.com

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

iPhone – Verborgen foto-functies!

Expertuitdaging: Kleurrijke Bokeh