in

Nik Filters vanaf nu gratis te downloaden


25 maart 2016, 12:39

Google nam in 2012 het Duitse Nik software over. En sinds 24 maart dit jaar zijn de populaire creatieve plug-ins voortaan gratis te downloaden en te gebruiken. Dat is goed nieuws voor iedereen die met nabewerking van zijn foto’s bezig is.

Gratis creativiteit

Al in 2013 volgde een prijsverlaging van de complete suite naar $150,-, maar de zeven plug-ins zijn vanaf nu helemaal gratis. Wie dit jaar nog tegen betaling de suite aangeschaft heeft, kan zijn geld terugvragen bij Google.

Nik voor niks

Google gaat zich op lange termijn meer concentreren op het aanbieden van totale foto-oplossingen voor met name mobiele toepassingen en blijkbaar past Nik niet helemaal in die toekomstvisie. Daarom “… hebben we besloten om de Nik Collection desktop suite gratis beschikbaar te maken, zodat iedereen het nu kan gebruiken.” De Nik Collection bestaat uit zeven desktop plug-ins die volop creatieve mogelijkheden voor fotobewerking bieden: Analog Efex Pro, Color Efex Pro, Silver Efex Pro, Viveza, HDR Efex Pro, Sharpener Pro en Dfine. Silver Efex is erg populair bij zwartwitwerkers en om Sharpener Pro en Dfine (ruisonderdrukking) kun je ook niet echt heen als serieuze nabewerker. Google geeft niet aan of de plug-ins nog verder ontwikkeld zullen worden of dat alles vanaf nu bij het oude blijft.

Meer leren?

Dit artikel is slechts een klein onderdeel van de uitgebreide fotografiecursussen die je kunt volgen op Zoom Academy. Bekijk het grote aanbod van online fotografiecursussen in de Zoom Academy en start direct met een Cursus Lightroom, Basiscursus Fotografie of een van de vele anderen!

Gemiddelde beoordeling: 8,5

“Erg tevreden. duidelijke uitleg en duidelijke video’s. Voordeel is ook dat je nog eens terug kan kijken. Ik kijk uit naar een volgende training.” – John R

Naar de Academy

Prijs en verkrijgbaarheid

De Nik Collection is verkrijgbaar voor Windows en Mac. Je kunt de suite gratis downloaden via de website. Doe er je voordeel mee!
www.google.com/nikcollection

Alle filters op een rij

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Jouw fotoclub: AFV Daguerre te Groningen

Lentekriebels – Fotograferen in het voorjaar