in

Nikkor Z 28-400mm f/4-8 VR

Op reis nemen veel fotografen bij voorkeur maar één objectief mee. Deze nieuwe superzoom voor de Nikon Z-cameraserie is een aantrekkelijke reisgenoot als je zo’n beetje op ieder onderwerp voorbereid wilt zijn.

De voornaamste troef van dit fullframe-objectief is het enorme scala aan brandpuntsafstanden. Van landschappen, groepsportretten en stadsgezichten tot wildlife, het kan allemaal zonder van lens te wisselen. Zelfs close-ups zijn mogelijk dankzij een maximale afbeeldingsmaatstaf van 1:2,8.

Een ander belangrijk pluspunt zijn de bescheiden afmetingen en het dito gewicht. Met een lengte van net boven de veertien plus een diameter van krap achtenhalve centimeter en een gewicht van 725 gram vindt dit objectief ook bij backpackers altijd wel een plekje in de bagage. De filtermaat is 77 mm en een zoom-lock-schakelaar voorkomt onbedoeld uitschuiven.

Gigantisch zoombereik

Natuurlijk moet je bij een compact objectief met zo’n gigantisch zoombereik altijd op sommige andere fronten concessies doen. De lichtsterkte loopt bij inzoomen terug van F 4 in de groothoek- tot F 8 in de uiterste telestand. Gelukkig is beeldstabilisatie present om dit letterlijk en figuurlijk te compenseren. De maximale winst bedraagt vijf stops, en een halve stop extra in combinatie met beeldstabilisatie in de body.

Een stappenmotor zorgt voor een snelle en stille inwendige scherpstelling. 21 lenselementen (waaronder vier ED-elementen en drie asferische) in 15 groepen moeten borg staan voor een goede beeldkwaliteit, terwijl negen diafragmalamellen bijdragen aan een vloeiende onscherpteweergave. Vanzelfsprekend is dit manusje-van-alles afgedicht tegen regenbuien of stuivend zand op je reisbestemming.

Prijs en beschikbaarheid

De Nikkor Z 28-400mm f/4-8 VR komt medio april op de markt voor een adviesprijs van € 1.549,-.

www.nikon.nl


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Macrofotografie in de lente!

Tamron 28-75mm F2.8 Di III VXD G2 (Z-vatting)