in

Nikon 100 jaar jubileummodellen


6 april 2017, 11:52

Nikon heeft officieel haar jubileummodellen voor de viering van het 100-jarige bestaan bekendgemaakt. Geen splinternieuwe feestcamera helaas, maar wel speciale varianten van bestaande apparatuur.

Speciale camera’s

De Nikon D5 verjaardagseditie is het vlaggenschip van de jubileummodellen. Deze gelimiteerde editie heeft een donkergrijze metallic afwerking en een 100-jaar logo op het prismahuis. Ook van de Nikon D500 is een verjaardagseditie beschikbaar, in dezelfde kleurstelling als de D5 en eveneens met jubileumlogo. De camera’s worden geleverd in een exclusieve metalen koffer met logo en volgnummer. Ze hebben bovendien een speciale bodydop en lederen draagriem met Nikon 100-logo.

Jubileum-Nikkors

Samen met de camera’s worden er drie speciale objectieven op de markt gebracht. De losse verjaardagseditie van de AF-S Nikkor 70-200mm f/2.8E FL ED VR krijg je inclusief een uniek “exploded view”-display met daarop een opengewerkt objectief met de individuele lenselementen. Hierdoor krijg je een goed idee hoe deze zoom in elkaar zit. De 70-200mm is ook leverbaar als onderdeel van de speciale Nikkor Triple f/2.8 Zoom Jubileum Lens Set, samen met twee andere f/2.8 zoomobjectieven die het best de Nikkor-naam vertegenwoordigen: de AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED en de AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR. Ze worden dan geleverd in een speciale koffer en op alle drie de objectieven is hetzelfde jubileumserienummer gegraveerd.

Specials

Naast deze apparatuur produceert Nikon tevens een serie speciale verrekijkers en een aantal echte verzamelitems als feestobject. Zoals de kristallen verjaardagseditie van de Nikon Model I. Dit is een prachtige Swarovski-kristallen reproductie van de eerste Nikon 35mm camera uit 1948. Ook de historische Nikon F is er als verjaardagseditie, en wel als schaalmodel in op 1:2. Daarnaast wordt er een collectie Nikon 100 reversspelden leverbaar met replica’s van historische camera’s en bedrijfslogo’s. Een speciale lederen camerariem completeert het geheel aan specials.

Prijs en beschikbaarheid

In juni worden meer details bekend gemaakt over de jubileumproducten.
www.nikon.com/100th


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Hoe je de compositieregels kan gebruiken om je foto’s te verbeteren

Canon EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM: Licht voor dichtbij