in

Nikon Coolpix P900 met 83x optische zoom2 maart 2015, 14:22

Het lijkt nooit dichtbij genoeg. Vandaag komt Nikon met de nieuwe Coolpix P900 die maar liefst 83x kan inzoomen. Natuurlijk moesten ze daarvoor ook de optische beeldstabilisatie verbeteren.

Deze camera heeft namelijk een optisch zoombereik tot 2000mm(!). Met digitale zoom kun je dit zelfs uitbereiden naar 4000mm maar dat komt de fotokwaliteit niet ten goede. Helemaal uitgezoomd op 2000mm heb je een diafragma van F6,5 terwijl je uitgezoomd op 24mm op een lichtsterkte van F2,8 zit. De camera is dan ook erg groot, vergelijkbaar met een kleine spiegelreflexcamera.

Beeldstabilisatie

De vernieuwde beeldstabilisatie kijkt naar de trillingen door bewegingen van het objectief (hoeksnelheidsensor) en van de beeldsensor (gegevens over bewegingsvectoren) en deze gelijktijdig te detecteren. Daardoor is een nauwkeuriger berekening van de hoeveelheid beeldonscherpte mogelijk en werkt de vibratiereductie veel beter. Dit zou tot 5 stops schelen dat je langer uit de hand kunt fotograferen.

Terugkeerzoomknop

We zagen het al op meerdere Coolpix camera’s, de terugkeerzoomknop. Ben je helemaal ingezoomd op 2000mm en raak je onderwerp kwijt in beeld is het vaak lastig terugzoeken. Met de knop ingedrukt wordt er direct uitgezoomd. Als je onderwerp weer in beeld heb, laat je de knop los en gaat hij terug naar de ingezoomde waarde. Heb je die schuwe vogel dan mooi gefotografeerd kun je de foto’s direct via wifi of nfc delen. De camera heeft ook gps, zodat je ook direct kunt zien waar de vogel zat.

Prijs en beschikbaarheid

De Coolpix P900 is naar verwachting leverbaar vanaf 19 maart 2015 voor een adviesprijs van € 639, -. Meer over deze camera lees je op de site van Nikon.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Het verhaal van de fotograaf: Lilith Love: vrijheid voor en achter de camera

Review: Panasonic LUMIX DMC-GF7