in

Nikon introduceert: Z7 II en Z6 II, De tweede generatie


15 oktober 2020, 09:27

Nikon kondigt de Nikon Z7 II en de Nikon Z6 II aan: de volgende generatie van de Z7- en Z6 fullframe systeemcamera’s. Deze updates hebben onder andere een snellere processor en een tweede cardslot.

Op het eerste gezicht lijkt er niet veel veranderd bij de nieuwe Z7 II en Z6 II, maar schijn bedriegt. Nikon heeft beide cameramodellen namelijk voorzien van twee EXPEED 6-processors en snellere en grotere buffers ter ondersteuning van continu-opnamen geïnstalleerd. Daarnaast kun je met beide camera’s ook video opnemen in 4K/60p, al zul je voor de Z6 II even moeten wachten op een firmware-update in februari 2021. Bovendien zijn er nu twee cardslots aanwezig. Die bieden plaats aan één UHS-II SD- en één XQD- of CFexpress-kaart. Ongetwijfeld zal die SD-mogelijkheid veel gebruikers blij maken. Met de optionele MB-N11 battery grip heb je een stabielere grip en de nieuwe, optionele WR-R11b draadloze afstandsbediening zorgt voor het probleemloos draadloos aansturen van de camera én externe flitsers.


Nikon Z6

Extra verbeteringen

De Z7 II en Z6 II hebben naast de dubbele processors en het extra cardslot ook een update gekregen qua AF, want Nikon heeft de gezichts- en oogherkenningsfunctie verbeterd. Bovendien kan de AF van beide modellen dankzij de dubbele processor nog beter scherpstellen in donkere omstandigheden. De camera’s hebben verder een groter dynamisch bereik gekregen én er kan met de Z7 II met 10 bps gefotografeerd worden in plaats van 9 bps. Een serieopname 200 JPEG-beelden met volledige resolutie schieten of 77 12-bits ongecomprimeerde RAW-beelden is geen probleem, volgens Nikon. De Z6 II haalt nu 14bps in plaats van 12 bps.


Nikon Z7

Prijzen en beschikbaarheid

De Nikon Z7 II wordt eind 2020 leverbaar voor €3399,-. De Z6 II is al begin november beschikbaar voor €2199,-.
www.nikon.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Thuisopdracht 1: Het Perfecte Plaatje

Begin met urbexfotografie in 8 tips