in

Nikon NX Studio – Voor foto én video


9 maart 2021, 13:31

Nikon heeft NX Studio (versie 1.0) uitgebracht. Met deze nieuwe software kun je foto’s en video’s bekijken, verwerken en bewerken.

NX Studio combineert een groot aantal bestaande functies van de reeds bestaande ViewNX-i en Capture NX-D bewerkingssoftware. Het wezenlijke verschil met deze andere twee is dat je met NX Studio nu zowel foto’s als bewegende beelden beelden in één toepassing kunt bekijken, verwerken en bewerken.

Functies

Van ViewNX-i zijn functies voor bewerking van XMP/IPTC-informatie en vooringestelde beheerfuncties geïntegreerd, en van Capture NX-D zijn functies voor gedetailleerde bewerking overgenomen, inclusief kleurcorrectie-tools waarmee je de kleuren binnen een opgegeven gebied kunt aanpassen en een retoucheerpenseel-functie voor geavanceerde correctie. De menustructuur is gebruiksvriendelijk en ontwikkeld voor een soepele workflow, waardoor NX Studio eenvoudig te gebruiken en gemakkelijk te begrijpen is. De software biedt gebruikers daarnaast de mogelijkheid om beelden op te slaan op Nikon Image Space, Nikon’s cloudservice voor het opslaan en delen van beelden. Uiteraard is NX Studio compatible met software zoals Nikon Transfer 2 en Camera Control Pro 2.

Prijzen en beschikbaarheid

Nikon NX Studio is gratis te downloaden voor Windows en Mac en is bruikbaar voor bestanden van alle digitale Nikons.
www.nikon.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Creatieve fotografie: zo ga je aan de slag met infraroodfoto’s

Verschillend licht om mee te fotograferen – Hard licht en zacht licht uitgelegd