in

Nikon Z5 – Budget fullframe


27 juli 2020, 09:55

Nikon presenteert een bugetvriendelijke fullframe systeemcamera in de Z-serie: de Z5. Tegelijk wordt met de Nikkor Z 24-50mm f/4-6.3 een aantrekkelijk nieuw kit-objectief meegeleverd.

De Nikon Z5 is robuust, licht en gemakkelijk te bedienen en wordt als kit verkocht inclusief de nieuwe 24-50mm. Een ideale start voor wie over wil stappen naar een Nikon fullframe systeemcamera, zo meldt het persbericht. Dat merk je aan specifieke details, zoals het dubbele SD-cardslot inplaats van het professionele XQD-slot in de Z6, wat voor de doelgroep wel zo prettig is.

Fullrame sensor

De Z5 heeft ook een andere 24,3 megapixelfullframe cmos-sensor dan de Z6, maar deelt wel diverse eigenschappen van de grote broer, zoals een 5-assige IBIS beeldstabilisatie in de camera en de Expeed 6 beeldprocessor. Ook is de camera weatherproof. De Z5 heeft verder een elektronische zoeker met 3,69 megapixels en een kantelbaar touchscreen. De hybride AF beschikt over 273 scherpstelpunten en heeft oogdetectie die zowel voor mensen als voor honden en katten werkt. De geruisloze scherpstelling zal door 4K filmers gewaardeerd worden, want uiteraard kun je ook 4K filmen met de Z5. Een ISO-bereik van 100-51.200 maakt de camera compleet.

Nieuwe Z 24-50mm

Uiteraard passen alle Nikkor Z-objectieven op de Z5, maar in de kit tref je de nieuwe Nikkor Z 24-50mm f/4-6.3 aan. Dit is een compact zoomobjectief met een bereik van allround groothoek tot standaard. De kortste scherpstelafstand is 35 cm over het gehele zoombereik en de scherpstellling is lekker stil i.v.m. video-opnamen. Nikon heeft ED-glas en asferische lenzen gebruikt om maximale scherpte en beeldkwaliteit te garanderen van hoek tot hoek. De aanpasbare instelring kan naar keuze gebruikt worden voor diafragmaregeling, belichtingscorrectie of ISO-aanpassingen.

Prijzen en beschikbaarheid

De Nikon Z5 en de 24-50mm zijn als kit leverbaar vanaf 27 augustus voor €1899,-.
www.Nikon.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Aan de slag met creatieve fotografie!

Fotogaferen met oude lenzen