in

Olympus M.Zuiko Digital ED 8-25mm F4.0 PRO

Met de nieuwe M.Zuiko 8-25mm F4.0 PRO presenteert Olympus een aantrekkelijke, betaalbare groothoekzoom voor haar OM-D MicroFourThirds systeemcamera’s.

Omgerekend naar fullframe is het bereik vergelijkbaar met een 16-50mm, waarmee dit een perfect objectief is voor reportagewerk en landschapsfotografie. De lengte van 8,85 centimeter, het lage gewicht van slechts 411 gram en de weerbestendige constructie maken deze Olympus 8-16mm multi-inzetbaar onder alle omstandigheden.

Zeven glassoorten

Olympus heeft voor de constructie zeven soorten glas gebruikt en diverse asferische elementen om vervorming en chromatische aberratie te voorkomen. Olympus garandeert dan ook een “spectaculaire scherpte van rand tot rand bij elk brandpunt, zelfs wanneer de lens is ingesteld op het grootste diafragma.” De minimale scherpstelafstand is 23 centimeter en de vergrotingsmaatstaf is 0,42x waardoor je creatieve beelden kunt produceren met verrassende beeldhoeken.

Vorstbestendig

Deze IPX1-lens is behalve spatwater- en stofdicht ook vorstbestendig tot -10 °C en gemaakt van duurzaam, hoogwaardig metaal. Een fluorcoating op de frontlens zorgt ervoor dat je stof, vuil, regen en sneeuw er heel gemakkelijk afveegt. Bijzonder is de mogelijkheid om 72mm schroeffilters te kunnen gebruiken zonder vignettering, ondanks de supergroothoekconstructie.

Prijzen en beschikbaarheid

De M.Zuiko 8-25mm F4.0 PRO kost € 999,- en is leverbaar vanaf juli.

www.olympus.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

3 fotolocaties voor automotive fotografie

De beste instellingen voor het fotograferen van huisdieren