in

Olympus OM-D E-M1 Mark III – En dat is drie…


13 februari 2020, 09:11

Olympus presenteert de opvolger van haar OM-D E-M1 Mark II: de Mark III. De extra I in de naam verbergt een serieus onderhanden genomen camera die net onder de OM-D E-M1X gepositioneerd is.

Olympus’ nieuwste is onder andere voorzien van een een verbeterde beeldstabilisatie, een nieuwe beeldprocessor en een zeer nauwkeurige en snelle AF. Veel daarvan is afgekeken van de grote broer. Daarbij is de camera wél compacter en lichter dan die OM-D E-M1X.

Olympus noemt de nieuwe Mark III dan ook een alternatieve professionele camera voor fotografen die maximale wendbaarheid zonder beperkingen wensen. Een heel handige functie die overgenomen is van de E-M1X is de Live ND-functie die één tot vijf stops licht kan wegnemen bij fel licht of in situaties waar langere sluitertijden gewenst zijn dan eigenlijk mogelijk.

Ingebouwde beeldstabilisator

De 5-assige ingebouwde beeldstabilisator werkt samen met die in de objectieven (indien aanwezig) waardoor je tot maximaal 7,5 stops winst kunt behalen. In combinatie met de nieuwe TruePic IX processor en de 20,4 megapixel beeldsensor schept dit nieuwe mogelijkheden in beroerde lichtomstandigheden. De sensor is overigens een oude bekende, maar dankzij de nieuwe processor is het ruisniveau verder naar beneden gebracht.

Wie hogere resoluties wenst, kan nu beelden met 50 megapixels uit de hand maken en met de Tripod High Res Shot-functie kun je opnamen maken tot ongeveer 80 megapixels. Verder kun je er uiteraard 4K-video mee opnemen met gebruik van log-bestanden.

12-45mm F4.0 PRO

Tegelijk met de nieuwe Mark III presenteert Olympus ook de nieuwe M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO. Dit objectief koppelt een laag gewicht aan hoge prestaties en levert volgens Olympus van rand tot rand scherpe opnamen bij elk diafragma dankzij het gebruik van speciale glaselementen en asferische lensdelen. Het fullframe equivalent is 24-90mm, wat betekent dat je een echte allrounder in handen hebt. Uiteraard is dit pro-objectief weather sealed.

Olympus OMD E-M1 Mark III prijs en beschikbaarheid

Uiteraard is de nieuwe Mark III stof-, vorst- en weersbestendig is en voorzien van een geupdate set bedieningsknoppen.

Twee SD-cardslots en en razendsnelle USB-poort die ook als oplaadpoort kan dienen maken de camera compleet. De nieuwe Olympus OM-D E-M1 Mk III kost € 1799,- als losse body maar is ook leverbaar als kit voor € 2499,- i.c.m. een 12-40mm f/2.8 of € 2899,- i.c.m. een 12-100mm f/4.0. Leverbaar in zwart vanaf eind februari. De nieuwe 12-45mm f/4 is vanaf eind maart leverbaar voor € 649,-.

www.olympus.eu/nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Dit is de Nikon D6 – Nieuwste fullframe vlaggenschip

Straatfotografie in het buitenland: de top 10 steden ter inspiratie