in

Olympus OM-D EM-10 Mk IV – Grotere beeldsensor


5 augustus 2020, 12:30

Olympus presenteert de nieuwe OM-D E-M10 Mark IV. Oftewel de vierde incarnatie van haar instapcamera in het OM-D systeem. Daarmee geeft Olympus aan nog lang niet klaar te zijn.

Dat vergt wat uitleg: Onlangs werd bekend dat Olympus eind dit jaar haar cameradivisie van de hand doet. Uiteraard zorgde dat voor benauwde momenten bij de gebruikers van het roemruchte merk, ook al werd daarbij aangegeven dat er nog steeds camera’s gebouwd zullen blijven worden. Met de nieuwe OM-D is wordt dit dus bevestigd.

Creatievelingen

De nieuwe OM-D E-M10 mk IV is volgens het persbericht de perfecte camera voor creatievelingen. De Mark IV is de kleinste OM-D in het programma en heeft een verbeterde grip. Wel is de bekende geïntegreerde 5-assige beeldstabilisatie, die 4,5 stops correctie aan zou moeten kunnen, overgenomen van de vorige versie. Daar komt nu echter een nieuwe beeldsensor bij, want Olympus’ junior heeft ondertussen 20 megapixels aan boord! Ook is het nu mogelijk te fotograferen met 15 bps (was 8,6).

Selfies

Technisch verschilt de nieuweling verder niet veel van zijn voorganger: ISO 100-25600, Truepic VIII beeldprocessor, 121 autofocuspunten… Die AF is wel weer aangepast, want de continu-AF is verbeterd en je kunt handiger selfies maken dankzij Face Priority/Eye Priority AF waardoor nu ook wordt scherpgesteld op gezichten in profiel of op gezichten die naar beneden kijken. Het maken van selfies wordt bovendien eenvoudiger dankzij een touch-functie en het eerste neerklapbare lcd-scherm van de OM-D-serie, dat tevens opnamen vanuit een hoge of lage hoek ondersteunt.

Prijzen en beschikbaarheid

De Olympus OM-D E-M10 Mark IV is verkrijgbaar in de kleuren zwart en zilver vanaf midden augustus en kost € 699,-.
www.olympus.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

9 tips om de paarse heide te fotograferen

Composities voor landschapsfotografie: regel van derden