in

Panasonic Lumix G9II

Panasonic houdt het Micro Four Thirds-systeem (MFT) in ere, en heeft onlangs een nieuw topmodel in het assortiment MFT-systeemcamera’s onthuld: de Lumix G9II.

Deze camera belooft prima fotografische prestaties en veel snelheid dankzij een nieuwe sensor en processor. De G9II valt op door de toepassing van hybride AF-technologie met fasedetectie (PDAF), waarmee dit model in de Lumix G-serie een primeur heeft. Het toestel biedt hierdoor meer snelheid en nauwkeurigheid bij het vastleggen van het perfecte moment, vooral bij bewegende onderwerpen. Dankzij de Live MOS-sensor met 25,2 megapixel en de nieuwe processor krijg je beelden van hoge kwaliteit, met rijke kleuren en een hoge resolutie. Panasonic heeft bovendien de beeldstabilisatie verbeterd. De combinatie van de beeldstabilisatie in body en het objectief plus geavanceerde Active I.S. biedt ook bij video veel stabiliteit. Andere functies zijn de verbeterde zwart-witfotostijlen, 4:2:0 10 bits 5,8K-video over de volledige sensorbreedte en ondersteuning voor Apple ProRes-video. 

Naast deze nieuwe camera heeft Panasonic ook twee vernieuwde telezoomlenzen voor de Lumix G-body’s aangekondigd: de Leica DG Vario-Elmarit 35-100mm F2.8 Power O.I.S. en Leica DG Vario-Elmar 100-400mm F4-6.3 II ASPH. Power O.I.S. Beide lenzen voldoen aan de strenge optische eisen van Leica, wat tot uitdrukking komt in de naam, en zijn daarnaast ook mechanisch verbeterd. Door de cropfactor zijn de lenzen vergelijkbaar met een 70-200mm respectievelijk 200-800mm bij fullframe. De 35-100mm heeft als voornaamste troef z’n hoge lichtsterkte gecombineerd met bescheiden afmetingen en gewicht (360 gram). Bij de 100-400mm blijft de weegschaal net onder een kilo steken, terwijl het imposante zoombereik met behulp van een teleconverter tot omgerekend 1600 mm kan worden uitgebreid

Prijs en beschikbaarheid

De Panasonic Lumix G9II wordt leverbaar in november voor een adviesprijs van € 1.899,-. De prijzen en levertermijnen van beide objectieven waren op het moment van schrijven nog niet bekend.

www.panasonic.com/nl


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Tips voor het maken van een businessplan

Nieuw – Fujifilm GFX100 II