in

Panasonic LUMIX GH5 M2

Panasonic presenteert de Lumix GH5 M2 als opvolger van de GH5.
Deze nieuwe MicroFourThirds systeemcamera is een allround hybride die gebaseerd op de succesvolle GH5.

Panasonic maakt direct duidelijk welke doelgroep men voor ogen heeft: filmmakers. De nieuwe Lumix GH5 M2 biedt daarom een 4K 60p 4:2:0 10-bits-video-opnamemodus en de functie V-Log L is reeds geïnstalleerd, waardoor je de kleurtoon gemakkelijk kunt afstemmen op die van opnames gemaakt met de V-log-functie van de S1H/S1 en de V-Log L-functie van de GH5/GH5S. Draadloos live streamen kan met de LUMIX GH5M2 via de gebruiksvriendelijke LUMIX Sync-app. Uiteraard is bekabeld live streamen ook mogelijk. Door een toekomstige firmware-update zal RTP/RTSP bekabeld IP-streamen mogelijk worden en kun je ook stabiele beelden met geluid van hoge kwaliteit streamen. Uiteraard beschikt de GH5M2 ook over Bluetooth en wifi met 5 GHz en 2,4GHz. 

Beeldsensor en AF

De Digital Live MOS-sensor heeft 20,3 megapixels met Anti-Reflectie coating en ook de beeldprocessor heeft een update gehad. Daarnaast heeft de nieuwe camera een snelle en zeer nauwkeurige AF die gebruik maakt van deep learning-technologie die mensen, honden, katachtigen en vogels kan detecteren. Als je opnames maakt van mensen, herkent de camera niet alleen ogen, gezichten en lichamen, maar ook hoofden op basis van realtime detectietechnologie. Om bewogen opnamen te voorkomen heeft de GH5 M2 een verbeterde IBIS (In Body Image Stabilizer) die tot 6,5 stops kan corrigeren. Het nieuwste algoritme uit de S1H zorgt daarbij voor vloeiende, stabiele video’s. Via het 3-inch Touchscreen is de camera te bedienen middels aanraking van het vrij draaibare beeldscherm met 1.840.000 pixels. De helderheid en kleurweergave zijn verbeterd ten opzichte van de GH5 om het buiten beter afleesbaar te maken. 

Robuust

De GH5 M2 heeft een volledig gegoten voor- en achterframe van een magnesium legering en is daarmee zeer robuust en bestand tegen intensief gebruik. De body is spatwater- en stofdicht en vorstbestendig tot -10 graden Celsius. Nuttig om te weten voor eigenaren van voorganger GH5: de meeste accessoires voor de GH5, zoals de XLR-microfoonadapter, de afstandsbediening en de batterijgrip kunnen ook worden gebruikt op de GH5M2.

Prijzen en beschikbaarheid

De Lumix DC-GH5 M2 heeft een bodyprijs van € 1699,- en wordt ook leverbaar als kit met 12-60mm f/28-4 Leica DG Vario-Elmarit voor € 2299,-. Leverbaar vanaf juli.

www.panasonic.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Meerdere elementen scherp in één beeld: balanceer je belichting

Retoucheren in Photoshop: het kloonstempel