in

Panasonic Lumix S 50mm F1.8

Panasonic presenteert de Lumix S 50mm F1.8 voor haar S-serie fullframe camera’s. Met deze lichtsterke 50mm wordt een budgettair gat opgevuld.   

Behalve de tamelijk kostbare Pro 50mm F1.4 beschikte Panasonic voor haar S-serie fullframe camera’s nog niet over een prijstechnisch aantrekkelijke ‘standaardlens’. Met de 50mm F1.8 is dit gat nu opgevuld, hoewel de splinternieuwe ‘Nifty Fifty’ nog steeds niet de award voor goedkoopste objectief zal winnen. De 50mm is de tweede toevoeging aan een serie van vier lenzen met een F1.8 diafragma voor L-Mount, de eerste was de 85mm F1.8. De filtermaat van deze serie is 67mm, zodat je filters probleemloos kunt uitwisselen.

Lensontwerp

De Lumix S 50mm F1.8 is opgebouwd uit negen lenselementen in acht groepen, heeft drie asferische lenzen, een ED (Extra Low Dispersion) lens en een UHR (Ultra-High Refractive Index) lenselement. Het cirkelvormige diafragma heeft negen bladen Dit zorgt bij elkaar volgens Panasonic voor een uitstekende beeldweergave en prachtige bokeh-effecten.

Er is ook gedacht aan filmers en daarom heeft de 50mm een mechanisme dat focus breathing onderdrukt. De Lumix S 50mm F1.8 weegt slechts 300 gram, is stof- en spatwaterdicht en bestand tegen temperaturen tot -10 graden Celsius.

Prijs en beschikbaarheid

De Lumix S 50mm F1.8 zal leverbaar worden in juli en heeft een verwachte prijs van ongeveer € 449,- tot € 499,-, gebaseerd op de USA-prijs.

www.panasonic.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Canon EOS R3 gepresenteerd – Professionele systeemcamera

Scherpstellen bij macrofotografie