in

Panasonic Lumix S 85mm F1.8: perfecte portretlens


12 november 2020, 11:04

Met de nieuwe Lumix S 85mm F1.8 presenteert Panasonic een betaalbare portrettele voor gebruikers van het Lumix S-systeem, de eerste van een nieuwe serie F1.8 objectieven.

De L-Mount 85mm is de eerste F1.8 van de vier stuks die Panasonic aangekondigd heeft voor haar fullframe Lumix S-systeemcamera’s. Dankzij het lichte telebereik en de vloeiende bokeh door de combinatie van een grote diafragma-opening en een afgerond 9-bladige diafragma is de 85mm F1.8 perfect voor portretwerk.

Focus breathing

De optische constructie bestaat uit negen lenselementen in acht groepen en er zijn twee ED (Extra-low Dispersion) elementen gebruikt om zowel axiale chromatische aberratie als chromatische aberratie te corrigeren. Aangezien de Lumix S 85mm F1.8 een mechanisme heeft dat focus breathing (het verlopen van de absolute brandpuntsafstand tijdens het veranderen van de scherpstelling, wat bij specifieke foto-objectieven heel gewoon is) onderdrukt, is de 85mm ook uitstekend geschikt voor video: 85mm blijft 85mm. Het nieuwe objectief is bovendien weatherproof en vorstbestendig tot 10 graden onder nul. De filterdiameter is 67mm en het gewicht is slechts 355 gram.

Firmware updates

Tegelijk met de nieuwe 85mm brengt Panasonic ook firmware-updates uit voor haar Lumix DC-S1H, S1R, S1 en S5 systeemcamera’s. De belangrijkste features zijn verbeteringen van het AF-systeem bij de diverse modellen. Daarnaast kun je nu ook 5K video opnemen met de S1R. Eind november volgt nog een update voor de DC-G100.

Prijzen en beschikbaarheid

De Panasonic Lumix S 85mm F1.8 is leverbaar vanaf eind november en kost € 649,-.
www.panasonic.com/nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Verschillende vormen van fotoshoots

Bewerken in Photoshop – Zoom Academy Live | Schrijf je nu gratis in!