in

Pentax K-3 Mark III Monochrome

Pentax presenteert de K-3 Mark III Monochrome, een spiegelreflexcamera bedoeld voor fotografen die zich richten op monochrome fotografie. Deze camera kan namelijk alleen maar grijswaarden vastleggen, en is dus slechts voor een zeer beperkte doelgroep interessant. Dat wordt nog extra beperkt door z’n adviesprijs van 2499,99 euro.

Alleen zwart-witfoto’s

De K-3 Mark III Monochrome is voorzien van een beeldsensor (ongeveer 27,5 megapixel, cmos, aps-c-formaat) die specifiek is ontworpen voor het vastleggen van zwart-witbeelden. In tegenstelling tot kleurensensoren – die licht ontvangen door rode, groene en blauwe kleurenfilters – detecteert elke pixel in de monochrome sensor alleen de helderheidsgegevens van het binnenkomende licht. Hierdoor worden vormen en texturen duidelijker in beeld gebracht.

Uiterlijk gericht op monochroom

Het ontwerp van de K-3 Mark III Monochrome is – niet verrassend – gebaseerd op de K-3 Mark III. Er zijn een paar uiterlijke aanpassingen gedaan specifiek voor monochrome fotografie. Zo heeft het LCD-paneel aan de bovenkant een witte achtergrondverlichting en het gebruikersinterface-menu heeft standaard een zwart-wit gradatieschema. Ook zijn de pictogrammen op knoppen en schakelaars in drie grijstinten uitgevoerd. In plaats van de witbalansknop is nu een FX-knop geplaatst. 

Specifieke beeldmodi

De camera beschikt over drie beeldmodi die speciaal zijn ontworpen voor de monochrome beeldsensor: Standaard, Hard en Zacht. Elke modus biedt subtiele aanpassingen van parameters zoals toon, toets, contrast en scherpte, zodat je de zwart-witbeelden kunt personaliseren voor de gewenste afwerking.

Beeldstabilisatie

De PENTAX K-3 Mark III Monochrome bevat het SR-mechanisme (Shake Reduction), waardoor camerabewegingen gecompenseerd worden. Dit werkt zowel met de nieuwste als met vintage lenzen. 

De Pentax K-3 Mark III Monochrome is verkrijgbaar voor € 2.499,99. Voor meer informatie: www.pentax.eu/nl/

Belangrijkste kenmerken van de Pentax K-3 Mark III Monochrome:

  • Monochroom-specifieke CMOS-beeldsensor voor gedetailleerde zwart-witbeelden
  • Drie specifieke beeldmodi voor gepersonaliseerde afwerking
  • Subtiel exterieurontwerp met focus op monochrome fotografie
  • In-body Shake Reduction-systeem voor scherpe beelden met diverse lenzen


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Super handige tools in Lightroom die je nog niet wist!

Inspiratie – 10 tips voor nieuw leven in je fotografie