in

Pentax K1 Mark II: Pixelshift en stabilisatie


23 februari 2018, 15:50

De nieuwe Pentax K1 mark II lijkt erg sterk op zijn voorganger, de Pentax K1, en dat is niet zo vreemd, want Ricoh heeft de Pentax heeft vooral verbeterd en niet veranderd. Alles uit de oude K1 is nog steeds aanwezig, maar de beeldkwaliteit en de gevoeligheid zijn hoger geworden.

Gebleven zijn de waterdichtheid, het unieke beeldscherm achterop en de robuustheid, maar de beeldkwaliteit van de 36 megapixel fullframe sensor is verbeterd door er een nieuwe ingebouwde “accelerator” aan te koppelen in combinatie met de PRIME IV beeldprocessor. Daardoor verbeteren de ruisprestaties en is de maximale ISO-waarde gestegen naar een indrukwekkende 819.200 ISO. Daarnaast is de AF geoptimaliseerd en zijn de AF tracking-algoritmes aangepast, wat uiteraard nog scherpere beelden moet opleveren.

Pixelshift en stabilisatie

Het door PENTAX ontwikkelde Pixel Shift Resolution System, waarbij alle RGB-informatie vastgelegd wordt door de beeldsensor te verschuiven en er dus geen interpolatie plaatsvindt, heeft een upgrade gehad en heet nu Pixel Shift Resolution System II. Het belangrijkste nieuws over dit systeem is dat je het nu kunt gebruiken uit de hand. De vijfassige beeldstabilisatie is bovendien nog wat verder gefinetuned waardoor je zeker weet dat je bij geen enkel objectief meer het risico loopt dat trillende handen je beeld verpesten.

Prijs en beschikbaarheid

De Pentax K1 mark II is eind maart leverbaar voor een bodyprijs van € 1999,00. Digiwebsite DPreview meldt bovendien dat USA-eigenaren van een Pentax K1 hun camera deze zomer zouden kunnen laten opwaarderen naar Mark II specificaties, maar daarover is in het Nederlandse persbericht geen info te vinden.

Meer informatie op de website van Ricoh


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

nieuwe Samyang XP 50mm F1,2 voor foto en video

Fujifilm Experience, gratis fotografie-event, 11 maart in Utrecht