in

Photokina: De nieuwe Olympus OMD E-M1 Mark II


21 september 2016, 11:25

Ook Olympus laat zich op de Photokina van haar beste kant zien. Met een nieuw topmodel; de OMD E-M1 Mark II.

Micro Four Thirds Nieuws!

Ook Olympus laat zich op de Photokina van haar beste kant zien. Met een nieuw topmodel; de OMD E-M1 Mark II. Met als kloppend hart de vernieuwde 20 megapixel Live MOS MFT beeld sensor. In de slimme multi shot opnames mode zet de camera een 50 megapixel beeld neer, die volgens Olympus vergelijkbaar moet zijn met de 50 megapixel full frame concurrerende modellen.
De kleinere sensor geeft je naast je meer compacte vormen ook meer snelheid.

TruePic VIII

Gecombineerd met de nieuwe TruePic VIII processor kan de camera maar liefst 18 beelden per seconde in RAW op je aller snelste geheugenkaart wegschrijven. En dat met volledige autofocus! Heb je die continu scherpstelling niet nodig dan zet de camera zelfs 60 beelden per seconde neer.

Cross type AF punten

De nieuwe Mark II heeft maar liefst 121 AF punten, die ook nog eens allemaal ‘cross type’ zijn, dat vooral bij bewegende onderwerpen professionele scherpstelling moet neerzetten. Ook Olympus zet in dit top model een 5 assige stabilisator in. Waardoor Olympus zelfs claimt tot zes stoppen onscherpte weg kan stabiliseren in combinatie met de ZUIKO DIGITAL ED 12-100 mm 1:4.0 PRO lens.

4K video

Video schiet deze Mark II in maximaal 4k resolutie met een bitrate tot 236 Mbps. De elektronische zoeker, een erg belangrijke onderdeel bij een systeemcamera krijgt een refreshrate van 120 bps en een vertragingstijd van 6ms.
De body is uiteraard stof en spatwaterdicht en is vermoedelijk eind dit jaar verkrijgbaar. Een adviesprijs is nog niet bekend.

Kijk voor meer informatie op de website van Olympus: www.olympus.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Vijf tips voor betere bosfoto’s

Quickstart: Foto’s veranderen in tekeningen met Paper Camera