in

Photokina: Leica komt met de instant camera Leica Sofort!


20 september 2016, 13:26

Direct klaar á la Leica, dat is de nieuwe Leica Sofort. En dan praten we niet alleen over een camera, maar ook over films en opbergdozen. Een tamelijk spectaculaire move van die degelijke Duitsers.

Leica Sofort

Het is even knipperen met je ogen als je de M9 gewend bent, maar de Leica Sofort is toch echt een direct-klaar camera. Veelzijdig, analoog, hip en compact. “De creatieve ruimte die de nieuwe Leica Sofort biedt, geeft mogelijkheden tot het herontdekken van direct-klaar fotografie en het creëren van kleine, haptische kunstwerken en blijvende herinneringen”, aldus het persbericht. Haptisch heeft te maken met de tastzin en het gevoel, dus wordt er in normale taal waarschijnlijk bedoeld dat je nu weer eens een echte, fysieke foto in je vingers hebt en geen plaatje op een beeldscherm ziet.

Volautomatisch

De camera werkt volautomatisch, maar is wel aan te passen per opnamesituatie. Behalve diverse automatische instellingen als ‘Automatic’, ‘Party & People’, ‘Sport & Action’, ‘Macro’ en creatieve programma’s voor meervoudig belichten en tijdopnamen heeft de Leica Sofort ook een selfie-functie en een zelfontspannner. Voor die selfies is een klein spiegeltje aan de voorkant van de camera aangebracht. Ook kun je de scherpstelafstand van het 60mm groothoekobjectief aanpassen tussen 0,6 en 3 meter en van 3 meter tot oneindig. In macrostand kun je vanaf 30cm aan de slag.
Om volop los te kunnen gaan met je Leica Sofort, levert leica twee typen direct-klaar film: kleuren en zwartwit. Om het nostalgische karakter van direct-klaar fotografie te benadrukken zijn de frames van Leica Sofort foto’s bewust crèmekleurig. De techspecs vermelden dat het gaat om 800 ISO Instax film en die komt bij Fuji vandaan. De kwaliteit is dus dik in orde.

Accessoires

Rondom de Leica Sofort is een breed assortiment accessoires opgebouwd, bestaande uit draagriemen in de kleuren mint, oranje en zwartwit, een Leica Sofort cameratas en speciale Sofort Postcards. Dan zijn er ook nog de Photo Presenter die je met foto’s kunt vullen en het Leica Sofort Photo Album. Last but not least kun je je gemaakte plaatjes opbergen in Storage Boxes in mint/zwarte, wit/zwarte of oranje/zwarte uitvoering

Prijs en beschikbaarheid

De Leica SOFORT camera en films zijn vanaf november 2016 verkrijgbaar. De camera kost € 289,00 en is leverbaar in wit, oranje of een muntkleurige uitvoering. De filmprijzen zijn als volgt: kleurenfilm (10 foto’s) € 12,50, kleurenfilm (20 foto’s) € 20,00 en zwartwit film (10 foto’s) € 14,50.

Kijk voor meer informatie op de website van Leica: https://en.leica-camera.com/

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

De Zoom.nl multitest met elektronische gimbals, voor stabiele video’s

Vijf tips voor betere bosfoto’s