in

Plug-ins voor publiceren in Lightroom Classic

Het lijstje van services waarnaar je in Lightroom kunt publiceren is standaard vrij kort. Gelukkig zijn er véél meer fotowebsites waarnaar je kunt publiceren, dit moet je alleen wel nog zelf inschakelen.

Wil je veel meer leren over bewerken in Lightroom? Volg dan onze Zoom Academy cursus Lightroom Encyclopedie 2023, of bekijk onze livestream waarin we de nieuwste functies in Lightroom 2023 uitleggen en laten zien.

Hoewel het lijstje van Services voor publiceren kort is, bieden veel fotowebsites en apps die service wél aan. Je moet die service via een plug-in installeren in Lightroom Classic.

Om dit te kunnen doen, moet je eerst achterhalen of er voor jouw gewenste service een plug-in beschikbaar is. Zoek op de website van je keuze, of gebruik Google voor het zoeken naar een dergelijke plug-in. Is die er? Download de plug-in van de betreffende website en sla die op een handige locatie op (onthoud die locatie).

Ga daarna als volgt te werk om het geheel werkend te krijgen.

Plug-in toevoegen

In ons voorbeeld gebruiken we een plug-in van SmugMug.

Ga in de Bibliotheek-module naar Services voor publiceren. In de titelbalk van dit blok zie je een plusteken. Klik hierop en kies voor Ga naar Publicatiebeheer. Er opent een nieuw venster: Publicatiebeheer Lightroom. Helemaal links onderin zie je de knop Plug-inbeheer, klik daarop.

Kies linksonder voor Plug-inbeheer.

Er opent een nieuw venster, Lightroom-plug-inbeheer. Hierin zie je een overzicht van de reeds gebruikte plug-ins. Om de gedownloade plug-in toe te voegen, kies je aan de linkerkant voor de optie Toevoegen. Je kunt nu de gedownloade plug-in selecteren vanaf de opgeslagen locatie.

Na het toevoegen verschijnt de betreffende plug-in je overzicht. Klik op Gereed. Je ziet de service nu ook toegevoegd staan in je lijst met Services voor publiceren. Deze service kun je nu instellen zoals we eerder al hebben gedaan.

In het venster Plug-inbeheer kun je nieuwe diensten toevoegen.

Zoom Academy

Ontdek de panelen in Lightroom, volg de workflows stap-voor-stap en ga aan de slag met een preset om je foto met een muisklik te verbeteren. In de nieuwe Zoom Academy Online Cursus Lightroom 2023 leer je hier alles over! Ook in een super toffe voordeelbundel met het boek!

Je leert zoal:

  • De basisbeginselen van bewerken in Lightroom
  • Alle panelen die er zijn om jouw bewerking tot een mooi resultaat te brengen
  • Werken met presets
  • De beste instellingen voor het exporteren van je foto’s

Dat wil je toch? In deze cursusbundel leer je alles over de nieuwste versie van Lightroom!


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

De beste tips om zonneharpen te fotograferen

Canon RF 24-105mm F2.8L IS USM Z