in

QUIZ: Wat weet jij van sterrenfotografie?

Het is eigenlijk altijd leuk om een kleine quiz te doen. Voor sterrenfotografie moet je misschien vroeg je bed uit, of laat opblijven, maar het is wel enorm leuk om te doen. Om jouw kennis te testen over nachtfotografie hebben we een quiz over deze vorm van fotografie voor je opgesteld.

Foto: jannesjjamper

Op ons platform kun je dagelijks artikelen en content over fotografie vinden. We hopen je met al deze content wat bij te brengen over veel verschillende onderwerpen op het gebied van fotografie. Zo hopen we dat jij een hoop kunt leren over fotografie en je je hobby kunt uitbreiden. We zijn benieuwd hoeveel van die informatie je hebt opgenomen. Daarom hebben we een korte quiz voor je gemaakt. We hebben ervoor gezorgd dat wat moeilijkere en makkelijkere vragen elkaar afwisselen, wees dus niet bang om mee te doen! Benieuwd naar onze eerdere quizzen? Die kun je hier vinden.

Meer leren over sterrenfotografie? Volg de Zoom Academy cursus Licht in het Donker!

Nog gauw wat leren over sterrenfotografie?

Het kan zijn dat je, voordat je aan de quiz begint, nog even gauw je kennis wilt opfrissen. Natuurlijk zijn wij er om jou in eerste instantie iets te leren, we helpen je dan ook graag met nog wat praktische artikelen. Hieronder hebben we een korte opsomming voor je gemaakt. Let wel op, want het hoeft natuurlijk niet zo te zijn dat je de antwoorden op de vragen in de artikelen terug kunt vinden.

Doe de quiz over sterrenfotografie!

We hebben hieronder de quiz over sterrenfotografie voor je weggezet. Begin je met de quiz, dan moet je eerst je naam invullen. Natuurlijk hoef je niet je echte naam in te vullen als je dat niet fijn vind. Nadat je je naam hebt ingevuld, klik je op ‘Doe nu mee’, waarna je nog een keer op ‘Volgende’ moet klikken. Heb je dat gedaan, dan kun je een avatar kiezen. Dat is een icoon dat voor je naam komt te staan in de eindresultaten. Ben je klaar hiermee, klik dan op ‘Doe mee’, waarna de quiz echt begint.

Je krijgt punten voor alle vragen waar je een goed antwoord op geeft. Het draait echter ook om de snelheid. Geef je dus een goed antwoord, maar doe je daar erg lang over, dan krijg je minder punten dan wanneer je een goed antwoord snel invult. Aan het eind van de quiz kun je een scorelijst vinden. Daarop kun je vervolgens zien hoe goed jij het hebt gedaan, wat je totaal aantal punten is en wie er in de top drie staan. Helaas kun je niks winnen met deze quiz, maar het is natuurlijk wel erg leuk om je kennis met die van andere te vergelijken! Daarbij geven wij je toestemming om lekker op te scheppen bij vrienden en familie als je in de top drie komt te staan 😉

Inspiratie voor sterrenfotografie

Ben je enthousiast geworden en wil je binnenkort graag een keer aan de slag met sterrenfotografie? Dan wil je misschien nog even wat inspiratie opdoen. In de galerij Sterrenfotografie hebben we dan ook een aantal prachtige sterrenfoto’s voor je samengesteld. Klik op de galerijtitel, of op de foto hieronder om naar de galerij te gaan.

sterrenfotografie

Klik op de foto om naar de galerij te gaan


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Welk statief moet je hebben voor het fotograferen in het donker?

Tamron 20-40mm F/2.8 Di III VXD: Ultragroothoek voor vloggers