in

Redelijk alternatief – Tamron 17-35mm F/2.8-4 Di OSD


27 augustus 2018, 10:06

Tamron heeft een splinternieuwe 17-35mm groothoekzoom geïntroduceerd. De Tamron 17-35mm F/2.8-4 Di OSD is geschikt voor Nikon en Canon fullframe camera’s en bovendien heel betaalbaar.

De nieuwe Tamron 17-35mm F/2.8-4 Di OSD wordt gepresenteerd als een lichter, compacter en prijsgunstiger alternatief voor de professionele SP 15-30mm F/2.8, zonder aan beeldkwaliteit te verliezen. Met slechts 460 gram en 9 cm lengte is deze groothoekzoom volgens Tamron de kleinste en lichtste in zijn soort.

Spatwaterdicht

De groothoekzoom is niettemin spatwaterdicht en een heeft een vocht- en vuilwerende fluorinecoating op de frontlens. Ook de optische constructie is state-of-the art: er zijn vier LD (Low Dispersion) lenselementen gebruikt om chromatische aberraties te corrigeren en twee gegoten glazen asferische lensdelen om de vertekening niet alle kanten uit te laten gaan. Volgens Tamron is het beeld daardoor scherp van hoek tot hoek met behoud van een hoog contrast. Een nieuw OSD (Optimized Silent Drive) AF-systeem met minder tandwielen zorgt daarbij volgens Tamron voor een stille en razendsnelle scherpstelling, zelfs bij focus-tracking, en om een mooie bokeh te realiseren is een 7-bladig, cirkelvormig diafragma gebruikt.

Prijs en beschikbaarheid

De Tamron 17-35mm F/2.8-4 Di OSD kost € 729,-. De Nikon-versie wordt leverbaar vanaf september, Canon-fotografen moeten een maandje langer wachten. Handig: de nieuwe 17-35 is compatible met de Tamron TAP-in Console om de firmware te kunnen bijwerken en functies aan te passen.
www.transcontinenta.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Zonsondergang of zonsopkomst – Welke levert de mooiste foto’s op?

Verbeterde edelcompact – Panasonic Lumix LX100 II