in

Resultaten expertuitdaging: Zwart-wit


9 augustus 2019, 16:42

In de vorige expertuitdaging daagden we je uit om te fotograferen in zwart-wit. We zagen prachtige foto’s waarbij het contrast van licht en donker goed was gebruikt. Hier delen we het opvallendste resultaat met een korte toelichting waarom juist déze foto volgens ons zo geslaagd is.

Tussen de foto’s met de tag #zoomnluitdaging sprong deze foto van Gerhard er direct uit. Deze foto, gemaakt van een prachtig Nederlands landschap geeft een tijdloos beeld. Het seizoen waarin de foto is gemaakt is niet erg duidelijk uit de foto, en daarom heeft het een mysterieuze uitstraling waar je maar naar blijft kijken. Het zwart-wit benadrukt de eenzaamheid van de boom, en de reflectie is mooi zichtbaar in het water. De sloot vormt een lopende lijn door de foto die je oog naar de boom brengt. Het lijkt bijna een infrarood foto. Al met al, een hele schilderachtige opname!


Foto: gerhardvanderwiel · CANON 6D Mk II · ISO 400 · F 9,0 · 30/1 SEC · 24 MM

Wil je ook meedoen aan de expertuitdagingen? Bekijk de nieuwe uitdaging hier. Upload jouw foto met het nieuwe thema en de tag #zoomnluitdaging binnen twee weken na publicatie, en wie weet staat jouw foto volgende keer bij de resultaten!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Review: Canon RF 85mm F1.2L USM

Begin je met een zoomlens of met een lens met een vaste brandpuntsafstand?