in

Review Thule Aspect DSLR-rugzak


21 oktober 2017, 10:00

Fotografe Carolien Zwerver heeft de Thule Aspect DSLR-rugzak uitgebreid getest tijdens haar reis door Myanmar.

Het ideale gezelschap voor je foto-avonturen

Deze fijne tas is met mij mee geweest op avontuur door Myanmar. Een heerlijke reis en een goede test voor mijn nieuwe Thule backpack. Gezien de grootte en stevigheid van de tas was ik bang dat deze ook zwaar zou zijn, maar hij was juist super licht! Nou ja, leeg dan… Binnen de kortste keren had ik ‘m maximaal volgeladen met zware spullen: laptop, e-reader, DSLR camera met drie objectieven, opladers, extra accu, zonnebril, telefoon, flesje water, etc. etc. Het past er met gemak in maar dan weegt het wel wat natuurlijk. Desondanks droeg het nog steeds comfortabel, zowel om mijn smalle schouders als om de brede schouders van mijn man.

Over de indeling van de vakken is goed nagedacht. Je kunt overal gemakkelijk bij en alles past er goed in. Wat vooral erg fijn is, is dat je de camera er aan de zijkant uit kunt halen. Binnen een mum van tijd laat je de tas van één schouder afglijden, je haalt ‘m langs je zij naar voren en ritst in een beweging het cameravak open. Zo hoef je geen bijzonder fotomoment te missen en kun je de camera direct weer opbergen zodat je je handen weer vrij hebt. Ook zit daar direct een handig vakje voor je lensdoekje en geheugenkaartjes wat mij al een paar keer gered heeft. Als ik ’s ochtends op pad ging vanuit mijn hotelkamer met airconditioning en vervolgens iets moois wilde fotograferen dan was mijn camera vaak nog niet helemaal opgewarmd waardoor mijn lens besloeg. Hop, lensdoekje tevoorschijn en toch nog dat bijzondere moment vast kunnen leggen!

De ultieme test was toch wel de trektocht van twee dagen die ik maakte door de bergen van Myanmar. Uren achter elkaar lopen in de hitte. Hoewel mijn voeten op een gegeven moment wel moe werden heb ik geen moment last gehad van de tas. Deze was inmiddels wel iets minder zwaar beladen natuurlijk, want mijn laptop en andere spulletjes had ik achtergelaten. Hij zit vol padding, wat zowel de apparatuur goed beschermt als voor een groot draagcomfort zorgt.
Alleen toen ik een flinke tropische regenbui over mij heen kreeg was ik blij dat ik de regenhoes van mijn vorige tas had meegenomen. Tip: er zit geen regenbescherming bij deze tas dus heb je ook nog een hoes liggen net als ik, neem die dan mee of bestel er eentje bij. Dan is je apparatuur goed beschermd. Maar een simpele poncho werkt ook altijd.

Conlusie

Deze tas is stevig, ruim en comfortabel. Samen hebben we de elementen doorstaan, vroege zonsopkomsten bewonderd, achter op de scooter gezeten en wandeltochten gemaakt, en geen moment is hij mij tot last geweest. Na drie weken intensief gebruik kan ik zeggen dat deze Thule tas het ideale reismaatje voor mij is gebleken

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

De belangrijkste fotografietips van Zoom.nl fotografen!

De mooiste Zoom.nl Foto’s van de Week – Bijzondere herfstfoto’s